Τοπ μαρινάδα για μπριζόλες - Μόνο με 3 υλικά
Συνταγή «εγγύηση»!
Μια τέλεια συνταγή για μαρινάδα για να κρατήσει τις μπριζόλες σας μαλακές και να τους δώσει τρομερή γεύση. Αρκετοί αρκούνται σε λίγα καρυκεύματα για να δώσουν γεύση στη μπριζόλα τους, κάποιοι άλλοι προτιμούν να τη μαρινάρουν για να κάνουν το κρέας πιο μαλακό και να διατηρήσουν την τρυφερότητά του όσο μαγειρεύεται.
Υπάρχουν άπειρες συνταγές για μαρινάδες και κάθε μάγειρας έχει τη δική του. Υπάρχουν συνταγές για μαρινάδες εξαιρετικά περίπλοκες και κάποιες άλλες συνταγές αρκετά απλές. Η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω για μαρινάδα έχει μόνο τρία υλικά και μάλιστα απλά και επιτυγχάνει πάντα το στόχο που είναι να είναι το κρέας γευστικό και μαλακό. Ωστόσο, αν τη θεωρείται δύσκολη, δείτε εδώ μια άλλη μαρινάδα.
Μαρινάδα: Υλικά συνταγής και εκτέλεση
- 1 μέρος σάλτσα σόγιας
- 1 μέρος ελαιόλαδο
- 1 μέρος βαλσάμικο ξύδι
Η συνταγή θεωρείται ιδανική, καθώς περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται σε μια καλή μαρινάδα όπως αλάτι, οξύ και λίπος.
Έξτρα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά όπως θυμάρι και ρίγανη, πιπέρι, ξερό κρεμμύδι ή σκόρδο.
- Για να υπολογίσετε την ποσότητα σκεφτείτε ότι το ιδανικό είναι για μια μπριζόλα να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι.
- Απλά χτυπήστε μαζί τα τρία υλικά. Αν θέλετε να βάλετε κάποιο έξτρα υλικό προσθέστε το σε αυτή τη φάση.
- Βάλτε τη μαρινάδα σας σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι βάλτε μέσα την μπριζόλα.
- Μαρινάρετε από 30 λεπτά έως 12 ώρες. Για μαρινάρισμα πέραν του μισάωρου βάλτε την μπριζόλα με τη μαρινάδα της στο ψυγείο.
- Βγάλτε τη μπριζόλα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη μαγειρέψετε.
- Προθερμάνατε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Ψήστε τη μπριζόλα για 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά για medium-rare αποτέλεσμα, 5 με 6 λεπτά για medium αποτέλεσμα και 7 με 8 λεπτά για well-done αποτέλεσμα.
- Κατεβάστε τη μπριζόλα από τη φωτιά και αφήστε να ξεκουραστεί για 3 με 7 λεπτά πριν την κόψετε!