Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μαγειρική σόδα στη σάλτσα ντομάτας - Θα μείνετε άφωνοι!

Ποιος περίμενε αυτό τον συνδυασμό;

15 Οκτωβρίου 2021 10:39
Μαγειρική σόδα στη σάλτσα ντομάτας - Θα μείνετε άφωνοι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαγειρική σόδα στη σάλτσα ντομάτας! Ποιος θα περίμενε αυτό το απρόσμενο υλικό στην διαχρονική συνταγή για σάλτσα που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε φαγητό;

Η σάλτσα ντομάτας είναι μια από τις βασικές συνταγές που μαθαίνει κάποιος όταν ξεκινά να μαγειρεύει. Κι αυτό γιατί εκτός από τα μακαρόνια που συνοδεύει έξοχα, είναι πάντα χρήσιμη για πολλές ακόμη συνταγές και διατηρείται για αρκετές μέρες στο ψυγείο. Αν και πρόκειται για μια πολύ εύκολη συνταγή, στην πραγματικότητα υπάρχει ένα υλικό που μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. Ωστόσο μην φάτε ποτέ ξανά τις ντομάτες με τη φλούδα!

Ας ξεκινήσουμε από τη βάση της σάλτσας

Η σάλτσα ντομάτας απαιτεί φρέσκες ντομάτες στην εποχή τους, τότε που είναι στο ζενίθ τους και βγάζουν στην κατσαρόλα όλη τη γλύκα τους. Εάν αγοράσετε ντομάτες εκτός εποχής (για παράδειγμα, τον χειμώνα) θα απογοητευτείτε από την όξινη και κάποιες φορές πικρή γεύση τους. Τι κάνουμε όμως αν θέλουμε σάλτσα ντομάτας εδώ και τώρα, αν και οι ντομάτες είναι εκτός εποχής; Προσθέτουμε μαγειρική σόδα στη σάλτσα ντομάτας!

Πριν απορήσετε γιατί προσθέτουμε αυτό το απρόσμενο υλικό, ας θυμηθούμε μερικά βασικά στοιχεία της χημείας. Οι ντομάτες είναι φυσικά όξινες, με pH της τάξης του 4,6. Η μαγειρική σόδα από την άλλη πλευρά, είναι φυσικά βασική (ή “αλκαλική”), με βαθμό σχεδόν 9 στην κλίμακα pH.

Όταν προσθέτετε μαγειρική σόδα στη ντομάτα, η βάση εξουδετερώνει το οξύ στις ντομάτες. Αυτό το μυστικό θα κάνει τις ντομάτες να έχουν λιγότερο όξινη γεύση, ακόμη κι αν δεν έχετε αφαιρέσει τα σπόρια ή οι ντομάτες δεν είναι στην εποχή τους.

 Μαγειρική σόδα στη σάλτσα ντομάτας - Θα μείνετε άφωνοι!

Διατηρήστε τις ντομάτες σας φρέσκες με αυτό το πανέξυπνο κόλπο

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις φρέσκες, ζουμερές, κόκκινες ντομάτες; Με όποιον τρόπο και αν τις χρησιμοποιούμε, οι ντομάτες κάνουν τα πάντα νοστιμότερα, μέχρι φυσικά να χάσουν τη φρεσκάδα τους. Επίσης, δείτε το πανέξυπνο κόλπο που θα κάνει τις ντομάτες σας να μην χαλάνε.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να διατηρήσετε τις ντομάτες σας φρέσκες για καιρό και είναι πολύ εύκολος. Σύμφωνα με το Pure Wow, πρέπει απλά να ακολουθήσετε αυτά τα δύο βήματα:

  1. Φυλάξτε τες σε θερμοκρασία δωματίου. Μην βάζετε τις τομάτες σας στο ψυγείο!
  2. Οπουδήποτε και αν τις ακουμπήσετε, βάλτε τες να ακουμπάνε από την πλευρά του κοτσανιού για να σταματήσετε την είσοδο του αέρα και να αφήνετε την υγρασία να φεύγει.

Ντομάτες

Παίρνει ολόκληρες τις ντομάτες και τις τρίβει στον τρίφτη. Μόλις δεις το λόγο θα θέλεις οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις!

Φτιάξτε μια γρήγορη και φρέσκια σπιτική σάλτσα ντομάτας για τα ζυμαρικά σας, χρησιμοποιώντας ένα απλό τρίφτη. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και τρίψτε με την σαρκώδη πλευρά. Επίσης εφόσον η συνταγή αυτή στηρίζεται στις ντομάτες καλό θα είναι να τις ελέγξετε αν πρόκειται για κανονικές ντομάτες ή μεταλλαγμένες.

Η φλούδα της ντομάτας θα μείνει ολόκληρη στα χέρια σας, συμπληρώστε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ότι αλλά μπαχαρικά επιθυμείτε. Μπορείτε κατευθείαν να ρίξετε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά σας ή να τη βράσετε για πέντε λεπτά. Καλή σας όρεξη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share