Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου με κεράσια

Εύκολη συνταγή

15 Οκτωβρίου 2021 10:09
Νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου με κεράσια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι πιο απολαυστικό από ένα λαχταριστό δροσιστικό γλυκό ψυγείου με κεράσια; Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την πιο γρήγορη και απλή συνταγή για το πιο απολαυστικό γλυκό. Αν πάλι προτιμάτε τα πιο.. ξινά, ρίξτε εδώ μια ματιά σε ένα πεντανόστιμο γλυκό με κρέμα και κρουασάν.

Συστατικά

  • Πτι μπερ κλασικά
  • Πτι μπερ σοκολάτα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • Λίγο γάλα
  • 1 φακελάκι ζελέ
  • Κεράσια
  • Μους σοκολάτα
  • 150 γρ σοκολάτα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος σε σαντιγί.
Την μία την αρωματίζουμε με τις βανίλιες και στην άλλη ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
Βουτάμε τα πτι μπερ σοκολάτας σε γάλα και κάνουμε μία στρώση σε φόρμα 30×20 εκατοστά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την μους σοκολάτας και από πάνω κάνουμε μία στρώση από κλασικά πτι μπερ που έχουμε μουσκέψει σε γάλα.

Απλώνουμε την σαντιγί με άρωμα βανίλια και βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε το ζελέ βάση των οδηγιών και το αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε κομμένα κεράσια στο γλυκό και από πάνω βάζουμε με προσοχή το ζελέ.
Σερβίρουμε όταν το ζελέ σταθεροποιηθεί.

Κλασσικό γλυκό ψυγείου με ζελέ και κρέμα - Έτοιμο σε 5’ λεπτά

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ και μπισκότα. Εύκολο, με λίγα υλικά σε 5’ λεπτά. Δοκίμασε το άμεσα και παίξε με τις παραλλαγές του. Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις γλυκό με καραμέλα και γάλα.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 150 ml ζεστό γάλα

Για την κρέμα:

  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 660 ml γάλα
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 20 φράουλες

Για το ζελέ:

  • 2 φάκελοι Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml βραστό νερό
  • 400 ml κρύο νερό

Εκτέλεση

Για τη βάση:

Ζεσταίνετε λίγο το γάλα να γίνει χλιαρό (προσοχή να μην καεί).
Παίρνετε ένα ταψάκι ή πυρέξ 30 x 30 εκ., βουτάτε ένα-ένα τα μπισκότα στο χλιαρό γάλα και τα στρώνετε στο ταψί. Βάζετε την πρώτη στρώση από μπισκότα στο ταψί και στη συνέχεια βάζετε από πάνω, άλλη μια στρώση από μπισκότα, σταυρωτά όμως ώστε να έχετε δυο στρώσεις χωρίς κενά ενδιάμεσα.

Για την κρέμα:

Φτιάχνετε το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο, απλώνετε πάνω από τα μπισκότα το Άνθος Αραβοσίτου. Στη συνέχεια, κόβετε σε φέτες τις φράουλες και τις απλώνετε πάνω σε όλη τη κρέμα και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για το ζελέ:

Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζετε για λίγο στο ψυγείο. Δεν πρέπει να είναι ζεστό όταν το ρίξετε πάνω στην κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Για τη συναρμολόγηση:

Βγάζετε από το ψυγείο το γλυκό. Βάζετε το ζελέ πάνω από την κρέμα και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να δέσει το ζελέ, περίπου 1 ώρα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share