Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021

Ρίχνει μαγειρική σόδα πάνω σε ένα κομμάτι κρέας - Ο λόγος; Πανέξυπνος! (Video)

Τρομερό τρικ

15 Οκτωβρίου 2021 09:51
Ρίχνει μαγειρική σόδα πάνω σε ένα κομμάτι κρέας - Ο λόγος; Πανέξυπνος! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα έχει αποδείξει πως μπορεί να "κάνει" πολλά πράγματα. Ξέρετε τι θα συμβεί αν ρίξετε λίγη πάνω σε ένα κομμάτι κρέας;

Παρακολουθήστε το παρακάτω video και δείτε 5 χρήσεις της μαγειρικής σόδας που ίσως δεν γνωρίζατε και μπορεί να σας λύσουν τα χέρια!

Έριξε μαγειρική σόδα στα αυγά - Ο λόγος; Μοναδικός

Τα βραστά αυγά είναι θρεπτικά και είναι ένα ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρα. Ενώ όμως είναι εύκολη η προετοιμασία, το ξεφλούδισμα είναι μια διαφορετική διαδικασία. Μπορεί να χρειαστεί αρκετά λεπτά να καθαρίσετε ένα αυγό, ωστόσο με τη μαγειρική σόδα θα το κάνετε στη στιγμή.

Απλά προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο κατσαρολάκι που βράζει το αυγό, θα σας γλιτώσει από το ενοχλητικό ξεφλούδισμά του.

Το μυστικό προτείνει μια αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή, που ισχυρίζονται ότι μετά από έρευνα, βρήκαν ότι τα φρέσκα αυγά είναι πιο όξινα, και είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί το τσόφλι, καθώς το ασπράδι όταν βράζει προσκολλάται στο τσόφλι.

Ρίχνει μαγειρική σόδα πάνω σε ένα κομμάτι κρέας - Ο λόγος; Πανέξυπνος! (Video)

Αλλά αν το αυγό μένει στο ψυγείο για αρκετές μέρες, τα επίπεδα του pH του ασπραδιού αυξάνονται, κάνοντας το πιο αλκαλικό, και έτσι είναι πιο εύκολο να ξεφλουδιστεί. Για να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία, η μαγειρική σόδα αυξάνει τα αλκαλικά επίπεδα του ασπραδιού.

Αλλά κάποιοι προειδοποιούν ότι με τη μαγειρική σόδα, ενισχύεται η γεύση του θείου του αυγού, κάνοντας το να έχει γεύση "αυγουλίλας". Στην τηλεοπτική εκπομπή δοκίμασαν στην πράξη το κόλπο, και το τσόφλι αφαιρέθηκε πιο εύκολα ολόκληρο, παρά σε μικρά κομματάκια. Εκτός από αυτό το κόλπο, δείτε εδώ πώς η μαγειρική σόδα κάνει λαχταριστά τα κεφτεδάκια σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share