Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Παγωτό... για τους μερακλήδες με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα σε ελάχιστα λεπτά

Συνταγή του ονείρου!

14 Οκτωβρίου 2021 20:23
Παγωτό... για τους μερακλήδες με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα σε ελάχιστα λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν σας αρέσει να τρώτε παγωτό… και τον χειμώνα, τότε στο Athensmagazine.gr θα βρείτε μια συνταγή… για μερακλήδες και λάτρεις του, που γίνεται σε ελάχιστα λεπτά με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα.

Πρόκειται για ένα γλυκό, το οποίο θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας, καθώς θα πρόκειται για ένα μόνιμο πειρασμό. Και λέμε «μόνιμος», καθώς θα το φτιάχνετε συνέχεια, μόλις δοκιμάσετε την πρώτη φορά, όπως τη σοκολατένια τούρτα παγωτό έτοιμη στο τσακ μπαμ.

Υλικά

18 μπισκότα της επιλογής σας

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα

2 κούπες κρέμα γάλακτος

2 βανίλιες

παγωτό μπισκότα ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Αρχικά, σπάτε τα μπισκότα

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και την χτυπάτε μέχρι να γίνει σαντιγί

Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε

Ρίχνετε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι

Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ παγωτού και αν θέλετε σπάτε άλλα 4 μπισκότα χοντροκομμένα τα ρίχνετε από πάνω

Αφήνετε το παγωτό να παγώσει στην κατάψυξη τουλάχιστον για έξι ώρες

Γλυκό... σκέτος πειρασμός με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα μέσα σε λίγα λεπτά

Ψάχνετε για ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό, το οποίο θα συμπληρώσει ιδανικά το οικογενειακό τραπέζι; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα μπανόφι… σκέτος πειρασμός, που θα είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά, με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος και μπισκότων.

Πρόκειται για ένα… γευστικό παράδεισο, που θα φέρει η εκτέλεση αυτή η συνταγή, η οποία θα ενθουσιάσει άπαντες και, σίγουρα, θα σας ζητούν συνέχεια αυτή τη συνταγή, η οποία είναι ασφαλώς και οικονομική, αφού όχι μόνο μπορείτε να την υλοποιήσετε σε λίγα λεπτά και με ορισμένες κινήσεις, αλλά παράλληλα απαιτούνται λίγα υλικά, τα οποία είναι σίγουρο πως έχετε στο σπίτι σας.

Υλικά

– 250 γραμμάρια μπισκότα Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi

– 230 γραμμάρια βούτυρο (σ.σ. 110 γραμμάρια + 120 γραμμάρια χωριστά)

– 100 γραμμάρια ζάχαρη

– 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα (σ.σ. 1 κουτί)

– 3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες

– 200 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

– Σοκολάτα σε νιφάδες

γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα

Εκτέλεση

– Λιώνετε τα 110 γραμμάρια βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

– Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενη βάση 22 εκατοστά περίπου.

– Το στρώνετε ομοιόμορφα (σ.σ. πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώνει.

– Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (σ.σ. 120 γραμμάρια) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

– Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.

– Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.

– Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί.

– Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share