Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εύκολο κέικ εμπριμέ με σοκολάτα - Πώς να κάνετε το σχέδιο

Νοστιμότατο!

14 Οκτωβρίου 2021 09:14
Εύκολο κέικ εμπριμέ με σοκολάτα - Πώς να κάνετε το σχέδιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε ένα κέικ που δεν μπαγιατεύει, απλά ωριμάζει! Και μέρα με τη μέρα αντί να παλιώνει, γίνεται καλύτερο, υγραίνεται και μελώνει, η γεύση του και τα αρώματα του γίνονται πιο απολαυστικά! Κι όχι μαρμπρέ και κουραφέξαλα, αλλά το κέικ της μανούλας μου! Δείτε τη συνταγή:

Τι θα χρειαστούμε…

  • 1 Vitam Soft
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 3-5 κ. σούπας κακάο + 3-5 κ. σούπας γάλα

Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Πώς θα το φτιάξουμε…

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ. Όπως είπα και πριν, ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα αφήνουμε για μία ώρα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Κρατήστε τα αυγά για να τα ρίξετε τελευταία στιγμή στο μίξερ ή αν τα ρίξετε από πριν προσέξτε να μην ακουμπούν οι κρόκοι στη ζάχαρη γιατί η ζάχαρη “ψήνει” τους κρόκους.

Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο ένα προσθέτουμε από 3 έως 5 κ. σούπας κακάο ανάλογα με την ένταση της σοκολάτας που θέλουμε να έχει το μείγμα και το αραιώνουμε με τις αντίστοιχες κ. σούπας γάλα.

Επειδή το θέμα με τα κουτάλια είναι σχετικό, αυτό που θέλουμε ουσιαστικά είναι η σύσταση των δύο μειγμάτων να είναι η ίδια. Γιατί αν το μείγμα με το κακάο για παράδειγμα, είναι πιο σφιχτό από αυτό της βανίλιας, τότε θα κατέβει κάτω, στον πάτο της φόρμας και δεν θα γίνουν τα σχέδια.

Πώς γίνεται λοιπόν αυτό το εφέ σαν τα νερά που κάνει το μάρμαρο, εξού και το “μαρμπρέ” που σημαίνει μάρμαρο. Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα του κακάο στον πάτο της φόρμας χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους. Ανάμεσα ρίχνουμε μείγμα βανίλιας έτσι ώστε να καλυφθεί όλος το πάτος.

Προχωράμε στην επόμενη στρώση. Όπου υπάρχει από κάτω βανίλια, από πάνω βάζουμε κουταλιές κακάο και όπου υπάρχει από κάτω κακάο, από πάνω βάζουμε βανίλια. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο σε όσες στρώσεις χρειαστούν μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα. Στην δική μου φόρμα χρειάζονται τρεις στρώσεις.

Με ένα μαχαίρι, φέρνουμε στην επιφάνεια, μείγμα από τον πάτο. Απαλά, μαλακά και μία φορά σε κάθε σημείο, μετά πάμε δίπλα. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια στο ίδιο σημείο γιατί απλά θα αραιώσει το ένα μείγμα με το άλλο και δεν θα γίνει το εφέ που λέγαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share