Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ξεχάστε τα τηγανητά αυγά όπως τα ξέρατε - Η νέα μόδα τα θέλει σε... φακελάκι

Πεντανόστιμα!

12 Οκτωβρίου 2021 19:36
Ξεχάστε τα τηγανητά αυγά όπως τα ξέρατε - Η νέα μόδα τα θέλει σε... φακελάκι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα τηγανητά αυγά είναι ένας εύκολος τρόπος για να καλύψουμε την πείνα μας, με ένα υλικό που πάντα έχουμε στο ψυγείο μας και μας βγάζει «ασπροπρόσωπους» τις δύσκολες στιγμές. Εκτός όμως από εύκολη λύση είναι και άκρως θρεπτικά, δείτε εδώ τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε τρία αυγά τη μέρα.

Εάν ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο για να απολαύσετε το τηγανητό αυγό σας, ήρθε η στιγμή να δείτε το παρακάτω βίντεο, που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας πολλά κολακευτικά σχόλια.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεχωρίσετε τον κρόκο από το ασπράδι. Ρίξτε το ασπράδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα γουόκ και δημιουργήστε έναν κύκλο, μέχρι να γίνει ένα λεπτό στρώμα. Σαν να φτιάχνετε ομελέτα, δηλαδή. Όταν ψηθεί, ρίξτε στη μέση τον κρόκο και τυλίξτε το σαν έναν φάκελο. Αφήστε το λίγο να ψηθεί και αναποδογυρίστε. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά θεαματικό!

Αυτό είναι το πιο ακατάλληλο μέρος για να αποθηκεύσετε τα αυγά σας

Το πιο συνηθισμένο σημείο αποθήκευσης των αυγών μέσα σε ένα σπίτι είναι το ψυγείο. Κατά πόσον όμως αυτός είναι ο σωστός τρόπος φύλαξης τους;

Ο κύριος λόγος για την αποθήκευση τους στο ψυγείο είναι για να αποφύγουμε ένα τύπο βακτηρίων που ονομάζεται Σαλμονέλα και το οποίο μπορεί να μολύνει το προϊόν. Η συντήρησή του σε θερμοκρασία κάτω των 4°C σταματά την ανάπτυξη του βακτηρίου και το μαγείρεμα του πάνω από τους 71°C τα σκοτώνει. Αν και τα αυγά φυσικά είναι ίδια παγκοσμίως, ο τρόπος που η κάθε χώρα αντιμετωπίζει τη Σαλμονέλα διαφέρει. Συνεπώς, το αν θα διατηρήσετε τα αυγά σας στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου εξαρτάται από το πού ζείτε.

Στην Ευρώπη, αντί για τη διαδικασία απολύμανσης των αυγών, οι ίδιες οι κότες εμβολιάζονται κατά της σαλμονέλας. Αυτό εμποδίζει τη μόλυνση των αυγών. Σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες, τα απολυμασμένα αυγά είναι ακόμα και παράνομα. Και αυτό επειδή η εξωτερική εκείνη μεμβράνη αποτελεί το φυσικό σύστημα άμυνας του αυγού που το προστατεύει μέχρι και 3 εβδομάδες μετά. Συνεπώς, τα αυγά εδώ χρειάζεται να διατηρούνται σε ένα δροσερό σημείο, αλλά όχι στο ψυγείο. Αυτό όμως, δεν είναι το μοναδικό λάθος που μπορεί να κάνουμε όσον αφορά τα αυγά, δείτε εδώ ακόμη ένα.

αυγά ψυγείο

Κάποιες συμβουλές για τη φύλαξη των αυγών

Αν θέλετε παρόλα αυτά να διατηρείτε τα αυγά σας στο ψυγείο, μην προτιμάτε να τα τοποθετείτε στις πόρτες τους, διότι η θερμοκρασία εκεί μεταβάλλεται εύκολα. Το πίσω μέρος του ψυγείου αποτελεί το καλύτερο μέρος. Ωστόσο, είναι καλύτερο να ελέγξετε τι ισχύει για τη συντήρηση τους τοπικά στη χώρα και στην περιοχή σας, ανάλογα και με τις θερμοκρασίες δωματίου που συνηθίζετε να έχετε. Τέλος, προτιμήστε να τα μαγειρεύετε σε υψηλές θερμοκρασίες και κρατήστε τα μακριά από τροφές, όπως κρεμμύδια και σκόρδα, καθώς έχουν την τάση να απορροφούν μυρωδιές εύκολα.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share