Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τσουχτή: Η γρήγορη και ονειρεμένα νόστιμη μακαρονάδα της Μάνης που... ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά

Σκέτη λατρεία!

12 Οκτωβρίου 2021 14:07
Τσουχτή: Η γρήγορη και ονειρεμένα νόστιμη μακαρονάδα της Μάνης που... ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν είσαι λάτρης της μακαρονάδας, τότε δε γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει την παραδοσιακή συνταγή της Μάνης, τη λεγόμενη «Τσουχτή», με μυζήθρα τσουρουφλισμένη με ελαιόλαδο και τηγανιτό αβγό, που λατρεύουν άπαντες.

Για... σβήσιμο, πάντως, σου προτείνουμε και μια υπέροχη συνταγή για ρυζόγαλο της γιαγιάς.

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
  • 300 γρ. μυζήθρα ξερή, ψιλοτριμμένη + λίγη ακόμη για το σερβίρισμα
  • 100 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το τηγάνισμα των αυγών
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 4 αβγά (ή περισσότερα, ανάλογα με το πόσα θέλει ο καθένας στη μερίδα του)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθούν καλά.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά και σοτάρουμε για περίπου 5 – 8 λεπτά μέχρι να σκουρύνει, αλλά όχι να καεί.
  • Σουρώνουμε, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και, μόλις το μείγμα του τυριού είναι έτοιμο, το αδειάζουμε πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε ένα- ένα ή δύο-δύο τα αβγά μάτια (κατά προτίμηση μελάτα), σε λίγο ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε στο πιάτο τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε ένα ή δύο αβγά. Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και επιπλέον μυζήθρα και σπάμε τον κρόκο για να «τρέξει» μέσα στα μακαρόνια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share