Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κολασμένη μαρινάδα για υπέροχο κοτόπουλo στα κάρβουνα ή στη σχάρα!

Θα σας ξετρελάνει!

11 Οκτωβρίου 2021 13:05
Κολασμένη μαρινάδα για υπέροχο κοτόπουλo στα κάρβουνα ή στη σχάρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπέροχη και απλή μαρινάδα για ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο. Δοκιμάστε τη και δεν θα πιστεύετε την απίστευτη γεύση του κοτόπουλου.

Υλικά συνταγής

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/3 φλ. τσαγιού ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
πεπέρι καυτερό καγιέν όσο θέλετε ανάλογα με πόσο καυτερό το θέλετε
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη [προαιρετικά αν σας αρέσουν τα σκορδάτα]
αλάτι – πιπέρι

Κοτόπουλο για να το μαρινάρετε:

1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή μόνο φτερούγες ή μόνο μπουτάκια με το καπάκι τους.

Κολασμένη μαρινάδα για υπέροχο κοτόπουλ στα κάρβουνα ή στη σχάρα!

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα ανακατεύετε καλά με τον αβγοδάρτη ή με το μίξερ χειρός.
  • Πλένουμε το κοτόπουλό μας και το βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα. [Φροντίζουμε να καλυφθεί παντού].
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες [καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε αν το βάλετε από το προηγούμενο βράδυ για την άλλη μέρα] φροντίζοντας πάλι να το γυρίζετε κατά διαστήματα ώστε να διανέμεται καλά η μαρινάδα σε όλες τις πλευρές και όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  • Ψήνετε σε κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου * ή μέσα σε ταψάκι μαζί με τη μαρινάδα του [για πιο έντονη γεύση] στους 190 βαθμούς για 1 περίπου ώρα -αν πάρει χρώμα το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο – και το ξεσκεπάζουμε στο τέλος.

*Σε περίπτωση που τα ψήσετε σε σχάρα κατά διαστήματα στη διάρκεια του ψησίματος, αλείψτε το κοτόπουλο με τη σάλτσα της μαρινάδας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share