Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νοστιμότατο! Γλυκό ψυγείου με φρούτα του δάσους

Δοκιμάστε το

9 Οκτωβρίου 2021 13:12
Νοστιμότατο! Γλυκό ψυγείου με φρούτα του δάσους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το γλυκό της μαμάς είναι εύκολο και δροσερό. Το Athensmagazine.gr έψαξε και σου βρήκε την συνταγή με μια μικρή παραλλαγή. Ελαφριά κρέμα με μασκαρπόνε και ένα ζελέ από φρούτα του δάσους που γλείφεις και το κουτάλι. Σε πυρέξ φυσικά!

Ωστόσο σου προτείνουμε να δοκιμάσεις νηστίσιμο κέικ μήλου με λάδι και πορτοκάλι.

Υλικά

Για τη κρέμα και τη βάση

  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, σπασμένα
  • 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 240 ml γάλα για το μούλιασμα των μπισκότων

Για το ζελέ φρούτων του δάσους

  • 6 φύλλα ζελατίνης μικρό μέγεθος
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml νερό
  • 500 γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα

Διαδικασία

Για το ζελέ φρούτων του δάσους: Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και δίνουμε μια βράση σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 6-8 λεπτά.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε ελαφρώς τα φρούτα μέσα στην κατσαρόλα. Εναλλακτικά, μπορούμε να το κάνουμε σε 2 δόσεις στο μούλτι αλλά με προσοχή για να μην καούμε. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης που έχουμε στύψει καλά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Στο κάδο του μίξερ ή σε μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι η κρέμα να έχει αρχίσει να πήζει αλλά όχι υπερβολικά. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Βουτάμε τα μισά μπισκότα σε λίγο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα μεσαίο πυρέξ. Απλώνουμε τη μισή κρέμα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο (2η στρώση μπισκότων που έχουμε μουλιάσει στο γάλα με την υπόλοιπη κρέμα). Αν χρειαστεί σπάμε τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια για να καλύψουμε τα κενά που δημιουργούνται. Μόλις τα μούρα κρυώσουν αρκετά καλύπτουμε με προσοχή όλη την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Νοστιμότατο! Γλυκό ψυγείου με φρούτα του δάσους

Γλυκό ψυγείου με Oreo μόνο με 3 υλικά και έτοιμο σε 15 λεπτά!

Μια συνταγή για αρχάριους, για γλυκό ψυγείου με μπισκότα Oreo, με 3 μόνο υλικά και έτοιμο σε 15 λεπτά για το ψυγείο. Τόσο εύκολο και τόσο απολαυστικό!

Μια ακόμα συνταγή για λαχταριστό και εύκολο γλυκό ψυγείου. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτά τα γλυκά που χρειάζονται μόλις 3 υλικά στην εκτέλεσή τους, αν προτιμάτε κάτι διαφορετικό!

Υλικά συνταγής:

4 φλ. τσαγιού [1 λίτρο] κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
1 φλ. τσαγιού [250 ml] γάλα
600 γρ. μπισκότα όρεο

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Στρώνετε το 1/3 της ποσότητας της σαντιγί μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 22 Χ 30 εκ. περίπου. Βάζετε το γάλα σε μπολ, βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα στο γάλα για μερικά δευτερόλεπτα [μη μουλιάσουν] και τα στρώνετε πάνω από τη σαντιγί το ένα δίπλα στο άλλο. Τα σκεπάζετε με το άλλο 1/3 της σαντιγί και κάνετε την ίδια διαδικασία, δηλ. άλλη μια στρώση όρεο, [βουτηγμένα για δευτερόλεπτα στο γάλα] το ένα δίπλα στο άλλο και τελειώνετε άλλη μια στρώση, το υπόλοιπο 1/3 της σαντιγί. Τοποθετείτε από πάνω 12-15 μπισκότα, ανάλογα με πόσο μεγάλα θέλετε τα κομμάτια που θα σερβίρετε, ώστε να έχετε ένα μπισκότο πάνω από κάθε κομμάτι. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share