Μικρές... διαβολικές σφολιάτες με ζαχαρούχο γάλα σε μόνο 15 λεπτά
Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή
7 Οκτωβρίου 2021 13:00
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Θέλετε να φτιάξετε μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα είναι έτοιμη σε μικρό χρονικό διάστημα και θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας; Σας προτείνουμε μερικές σφολιάτες μικρές και… διαβολικές με ζαχαρούχο γάλα, που θα είναι έτοιμες μόλις σε 15 λεπτά.
Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία θα τρελάνει εσάς και τους γύρω σας, που θα σας τη ζητούν συνέχεια, ενώ είναι ιδανική για τα πρωινά σας, όπως το «κολασμένο» γλυκό ψυγείου.
Σε μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη με την κουβερτούρα και το ζαχαρούχο γάλα. Όταν λιώσουν, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο. Αλείφουμε με την κρέμα σοκολάτας και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια με σπάτουλα ή φαρδύ μαχαίρι.
Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια. Ρολάρουμε τη μια μακριά πλευρά μέχρι τη μέση του φύλλου. Ρολάρουμεκαι την άλλη μακριά πλευρά μέχρι να συναντηθούν τα 2 ρολά και να κολλήσουν κατά μήκος. Βρέχουμε με πινέλο την ένωση για να μείνουν ενωμένα στο ψήσιμο.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 14 λεπτές φέτες (μπισκοτάκια). Τα τοποθετούμε οριζόντια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15΄ να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να μη νοτίσουν και να παραμείνουν τραγανά.