Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μικρές... διαβολικές σφολιάτες με ζαχαρούχο γάλα σε μόνο 15 λεπτά

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

7 Οκτωβρίου 2021 13:00
Μικρές... διαβολικές σφολιάτες με ζαχαρούχο γάλα σε μόνο 15 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να φτιάξετε μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα είναι έτοιμη σε μικρό χρονικό διάστημα και θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας; Σας προτείνουμε μερικές σφολιάτες μικρές και… διαβολικές με ζαχαρούχο γάλα, που θα είναι έτοιμες μόλις σε 15 λεπτά.

Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία θα τρελάνει εσάς και τους γύρω σας, που θα σας τη ζητούν συνέχεια, ενώ είναι ιδανική για τα πρωινά σας, όπως το «κολασμένο» γλυκό ψυγείου.

σφολιάτες με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 100 γραμμ. ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 80 γραμμ. κουβερτούρα
  • 200 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 70 γραμμ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. κοφτές κακάο

Εκτέλεση

  • Σε μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη με την κουβερτούρα και το ζαχαρούχο γάλα. Όταν λιώσουν, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο. Αλείφουμε με την κρέμα σοκολάτας και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια με σπάτουλα ή φαρδύ μαχαίρι.
  • Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια. Ρολάρουμε τη μια μακριά πλευρά μέχρι τη μέση του φύλλου. Ρολάρουμε και την άλλη μακριά πλευρά μέχρι να συναντηθούν τα 2 ρολά και να κολλήσουν κατά μήκος. Βρέχουμε με πινέλο την ένωση για να μείνουν ενωμένα στο ψήσιμο.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 14 λεπτές φέτες (μπισκοτάκια). Τα τοποθετούμε οριζόντια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15΄ να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να μη νοτίσουν και να παραμείνουν τραγανά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share