Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμα μακαρόνια με γιαούρτι και πάπρικα

Δοκίμασέ το!

4 Οκτωβρίου 2021 10:36
Πεντανόστιμα μακαρόνια με γιαούρτι και πάπρικα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κλασικό και λατρεμένο σπαγγέτι σε μια συνταγή με λίγο περισσότερο άρωμα, γεύση και «τσαχπινιά», για να δώσετε μια διαφορετική πινελιά στο γεύμα σας και να απολαύσετε την κάθε μπουκιά.

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις εύκολη και πεντανόστιμη σαλάτα ζυμαρικών για όλες τις ώρες της ημέρας!

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (Νο.6)
  • 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό 4%
  • ελαιόλαδο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση

1. Βάζετε νερό να βράσει και βράζετε τα ζυμαρικά al dente.
2. Στο μεταξύ, κόβετε το σκόρδο και το βάζετε σε ένα τηγάνι με άφθονο λάδι. Αποσύρετε τα μακαρόνια από τη φωτιά, τα στραγγίζετε και στο ίδιο μάτι βάζετε το τηγάνι και τσιγαρίζετε το σκόρδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
3. Κάψτε τα ζυμαρικά με το ίδιο λάδι και ρίξτε από πάνω το γιαούρτι, το οποίο πρέπει να έχετε βγάλει από το ψυγείο 15-30 λεπτά πριν και να το έχετε χτυπήσει για να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
4. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε πιάτα, ρίχνοντας από πάνω γλυκιά πάπρικα.

Πεντανόστιμα μακαρόνια με γιαούρτι και πάπρικα

Νόστιμο και εύκολο πρωινό χωρίς ζύμωμα - Έτοιμο μόνο σε 5 λεπτά

Τα delivery σου ροκανίζουν το ένα τρίτο του μισθού και βάλε. Το φαγητό που έφτιαξες εχθές και έμεινε στο ψυγείο δεν θες να το φας για 2η συνεχόμενη μέρα. Από την άλλη, όμως, πόσες μέρες πια να βγάλεις με τοστάκια γαλοπούλα-τυρί; Βρήκαμε όλες τις απαντήσεις στο βασανιστικό ερώτημα «τι να πάρω μαζί μου για να φάω στο γραφείο;».

Νόστιμο και εύκολο πρωινό χωρίς ζύμωμα σε 5 λεπτά. Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή και για τα παιδιά που δεν τρώνε τυρί σκέτο. Θα έχουν σε χρόνο τσακ-μπαμ υγιεινό κολατσιό για το σχολείο.

Εναλλακτικά το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις τυρόπιτα με ελιές και πιπεριές Φλωρίνης!

Νόστιμο και εύκολο πρωινό χωρίς ζύμωμα

Υλικά:

  • 2 αυγα
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • 80 γρ τυρί φέτα τριμμένο
  • Μισό ποτήρι γάλα
  • 2,5 ποτήρια κρασιού αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ

Εσωτερικό υλικό:

  • Τυρί τσένταρ
  • Μαϊντανός
  • Για λίπανση του τηγανιού.
  • Βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, γιαούρτι, τυρί και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.

Βάζουμε μέσα στο μείγμα ένα μπλέντερ χειρός και το κάνουμε εντελώς χυλό και προσθέτουμε και το γάλα , αλάτι και ανακατευουμε. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι και χτυπάμε με το σύρμα,

προσθέτουμε και το μπεικιν και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και μαιντανό.

Από πάνω αδειάζουμε το άλλο μισό μείγμα.

Τηγανίζουμε σε μεσαία φωτιά να ψηθεί 3-4 λεπτά και μετά με την βοήθεια ενός πιάτου το γυρνάμε από την άλλη πλευρά.

Πασπαλίζουμε με τυρί και ολοκληρώνουμε το τηγάνισμα.

Το βγάζουμε στο πιάτο και σερβίρουμε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share