Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η τέχνη του αυγού: Πώς να το κάνετε ακριβώς όσο μελάτο ή σφιχτό θέλετε

Σημαντικό ρόλο ο χρόνος!

1 Οκτωβρίου 2021 13:07
Η τέχνη του αυγού: Πώς να το κάνετε ακριβώς όσο μελάτο ή σφιχτό θέλετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για να πετύχετε το αυγό όπως τα θέλετε, πρέπει να ξέρετε μια απλή τεχνική. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε αν και κατά πόσον το αυγό είναι φρέσκα.

Βάλτε το σε μία κατσαρόλα με νερό και παρατηρήστε πώς «κάθεται»:

Τα πολύ φρέσκα αυγά, κάθονται στον πάτο με το πλάι. Αν είναι μιας εβδομάδας, θα προσέξετε ότι πιο πλατιά άκρη τους (η πίσω πλευρά, όπως συνηθίζουμε να λέμε) θα είναι ελαφρώς ανασηκωμένη. Αν είναι 2-3 εβδομάδων, τότε αυτή η πλευρά θα είναι αρκετά ανασηκωμένη και το αυγό θα στέκεται στον πάτο με την μυτερή του πλευρά. Αν είναι περισσοτέρων εβδομάδων (μην τα φάτε) τότε θα τα δείτε να επιπλέουν στην επιφάνεια.

Ωστόσο δείτε την δίαιτα με τα βραστά αυγά! Χάστε 10 κιλά σε δύο εβδομάδες.

Η μέθοδος για να βράσετε τέλεια το αυγό

  • Βάλτε το σε ένα σκεύος με κρύο νερό από την βρύση. Βεβαιωθείτε ότι το νερό το καλύπτει για 2 εκατοστά.
  • Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, χωρίς να έχετε βάλει καπάκι στο σκεύος.
  • Κατεβάστε το σκεύος από την φωτιά και βάλτε το καπάκι.
  • Από εκείνη την στιγμή και μετά… ρυθμίστε το χρονόμετρο, σύμφωνα με το παρακάτω σχεδιάγραμμα, ανάλογα με την σύσταση που θέλετε να πετύχετε στο αυγό.
  • Βάλτε το σε ένα άλλο σκεύος με κρύο νερό και αφήστε το για ένα λεπτό.
  • Ξεφλουδίστε το και… καλή απόλαυση!

Η τέχνη του αυγού: Πώς να το κάνετε ακριβώς όσο μελάτο ή σφιχτό θέλετε

Πήρε ένα αβγό και το έριξε μέσα στην πατάτα - Όταν καταλάβετε γιατί θα το κάνετε κι εσείς συνέχεια

Το αβγό και η πατάτα είναι δύο τρόφιμα συνυφασμένα με την ευχαρίστηση και, μάλιστα, μπορούν να συνδυαστούν όχι μόνο τηγανιτά, αλλά και με περισσότερες παραλλαγές.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι «NorthSurvival» και μας δείχνει πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εύκολο και υγιεινό πρωινό.

Πήρε μια πατάτα και την «άδειασε» στην συνέχεια έσπασε το αβγό και το έριξε στο εσωτερικό της πατάτας και την έβαλε στην φωτιά.

Το κανάλι NorthSurvival σημειώνει ότι αυτός δεν είναι ένας τρόπος επιβίωσης – είναι απλά ένας έξυπνος τρόπος για να μαγειρέψουμε ένα αβγό, με την πατάτα να είναι εξίσου χρήσιμη και για την... ομορφιά μας.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share