Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Στριφτή τυρόπιτα με σόδα

Εύκολη και γρήγορη συνταγή

1 Οκτωβρίου 2021 09:27
Στριφτή τυρόπιτα με σόδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια πολύ αφράτη, πεντανότιμη στριφτή τυρόπιτα με σόδα. Μια αγαπητή απ' όλους πίτα για να την απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας σαν ορεκτικό, συνοδευτικό ή σκέτη. Επίσης, δείτε την συνταγή για μία νόστιμη τυρόπιτα με 4 τυριά!

Υλικά (16 μερίδες):

  • 400 γρ αλεύρι
  • 30 γρ ηλιέλαιο
  • 30γρ ξύδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 κουτακι σόδα(150γρ)
  • Τυρί τριμμένο

 Στριφτή τυρόπιτα με σόδα

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το αυγό με τα υγρά,προσθέτουμε λίγο,λίγο το αλεύρι,που έχουμε αναμειξει αλάτι και ζάχαρη,με τη σόδα σιγά,σιγά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
  2. Αφήνουμε 1ωρα να ξεκουρ6αστει και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια
  3. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο κάθε κομμάτι,χωρίζουμε στα 2 και προσθέτουμε τυρί στην μεγάλη πλευρά
  4. Ρολάρουμε να γίνει μπαστούνι και φτιάχνουμε τη Στριφτή πιτούλα
  5. Αλείφουμε με λίγο γάλα,ρίχνουμε σουσάμι η παπαρουνοσπορο και ψήνουμε στους200ο για 30 λ

Κολασμένη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα σνακ ή ένα εξαιρετικό ορεκτικό για το οικογενειακό τραπέζι, τότε σας προτείνουμε μια εξαιρετική συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με το γιαούρτι να της δίνει μια άλλη γεύση.

Είναι ελαφριά, με υπέροχη γεύση που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, ενώ για... σβήσιμο σας προτείνουμε ένα υπέροχο ιαπωνικό cheesecake.

Υλικά

  • 160 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 4 αυγά
  • 1 baking powder
  • 100 ml λάδι
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 150 ml σόδα
  • Λίγο αλάτι
  • Φέτα

Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
  2. Στους κρόκους βάζουμε το σπορέλαιο ή το ελαιόλαδο και δουλεύουμε.
  3. Ενσωματώνουμε τα γιαούρτι.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
  5. Βάζουμε το καλαμποκάλευρο, την σόδα και δουλεύουμε καλά.
  6. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
  7. Λαδώνουμε ένα ταψί 30×22 cm. και απλώνουμε την ζύμη.
  8. Πασπαλίζουμε τη σπασμένη φέτα και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει.
  9. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και απολαμβάνουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share