Χτυπάμε το αυγό με τα υγρά,προσθέτουμε λίγο,λίγο το αλεύρι,που έχουμε αναμειξει αλάτι και ζάχαρη,με τη σόδα σιγά,σιγά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε 1ωρα να ξεκουρ6αστει και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο κάθε κομμάτι,χωρίζουμε στα 2 και προσθέτουμε τυρί στην μεγάλη πλευρά
Ρολάρουμε να γίνει μπαστούνι και φτιάχνουμε τη Στριφτή πιτούλα
Αλείφουμε με λίγο γάλα,ρίχνουμε σουσάμι η παπαρουνοσπορο και ψήνουμε στους200ο για 30 λ
Κολασμένη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο
Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα σνακ ή ένα εξαιρετικό ορεκτικό για το οικογενειακό τραπέζι, τότε σας προτείνουμε μια εξαιρετική συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με το γιαούρτι να της δίνει μια άλλη γεύση.
Είναι ελαφριά, με υπέροχη γεύση που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, ενώ για... σβήσιμο σας προτείνουμε ένα υπέροχο ιαπωνικό cheesecake.
Υλικά
160 γρ. αλεύρι
160 γρ. καλαμποκάλευρο
4 αυγά
1 baking powder
100 ml λάδι
150 γρ. γιαούρτι
150 ml σόδα
Λίγο αλάτι
Φέτα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
Στους κρόκους βάζουμε το σπορέλαιο ή το ελαιόλαδο και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε τα γιαούρτι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
Βάζουμε το καλαμποκάλευρο, την σόδα και δουλεύουμε καλά.
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
Λαδώνουμε ένα ταψί 30×22 cm. και απλώνουμε την ζύμη.
Πασπαλίζουμε τη σπασμένη φέτα και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και απολαμβάνουμε.