Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ονειρεμένα μακαρόνια με κιμά κι ένα... υλικό έκπληξη σε 10 λεπτά

Μια συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια

30 Σεπτεμβρίου 2021 18:22
Ονειρεμένα μακαρόνια με κιμά κι ένα... υλικό έκπληξη σε 10 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα αγαπημένο πιάτο όλων μας, αλλά πάντοτε μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερα με εξαιρετικές παραλλαγές, και σας προτείνουμε μια ιδιαίτερη με υλικό έκπληξη.

Μπορείς να την φτιάξεις μέσα σε 10 λεπτά και να απολαύσεις το πιο ονειρικό πιάτο. Αν δεν έχεις εντάξει ξανά βότκα μέσα στη σάλτσα σου, θα πρέπει να το τολμήσεις.

Αργά μαγειρεμένη σάλτσα μπολονέζ Ιταλικού στυλ με μείγμα βοδινού, λαχανικών, γλυκιάς ντομάτας, βοτάνων και βότκα. Μπορείς να συνοδεύσεις με αυτή τη σάλτσα τα αγαπημένα σου ζυμαρικά και να τα πασπαλίσεις με μπόλικο τυρί παρμεζάνα, που όλοι αγαπάμε. Επίσης ταιριάζει τέλεια με κρυθαράκι ή ρύζι, ενώ για... σβήσιμο θα σας προτείνουμε ένα γλυκό ψυγείου με καραμέλα.

Υλικά

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • -3 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 3/4 κιλά πικάντικο ιταλικό λουκάνικο
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/4 φλιτζάνι πάστα ντομάτας
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό
  • 2 κλωνάρια φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού βότκα
  • τριμμένο τυρί παρμεζάνα για σερβίρισμα
  • 1 κιλό ζυμαρικά

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στο μεταξύ τους βάζουμε αλάτι και μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε το μείγμα της βότκας σε τρεις δόσεις, αφήνοντάς το να μειωθεί καλά μετά από κάθε δόση.
  • Προσθέτουμε τον κιμά στο μείγμα του κρεμμυδιού και σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνει.
  • Κάνουμε πουρέ (ή λιώνουμε) τις ντομάτες με το χυμό τους και το βάζουμε στο μείγμα του κιμά, μαζί με το βασιλικό, τα μανιτάρια, τις ελιές με το χυμό τους και το μαϊντανό.
  • Σιγοβράζουμε για 2-3 ώρες ανακατεύοντας που και που. Δοκιμάζουμε πριν σερβίρουμε η σάλτσα θα πρέπει να έχει γεύση προς το αλμυρό.
  • Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι, τα αναμιγνύουμε καλά με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share