Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Κλασική... μερακλήδικη τυρόπιτα με 4 τυριά και χειροποίητο φύλλο

Θα ξετρελαθείτε!

28 Σεπτεμβρίου 2021 16:47
Κλασική... μερακλήδικη τυρόπιτα με 4 τυριά και χειροποίητο φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν ψάχνετε μια κλασική, παραδοσιακή συνταγή για τυρόπιτα, τότε σας προτείνουμε αυτή που... θα λιώνει στο στόμα σας με τα τέσσερα τυριά της, φτιάχνοντας εύκολα και απλά από μόνοι το φύλλο σας, ενώ σας προτείνουμε κι ένα υπέροχο γλυκό.

Υλικά

Για την πίτα

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
γέμιση

Για τη γέμιση

500 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
350 γρ. τυρί ένταμ, τριμμένο
100 γρ. κασέρι, τριμμένο
100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
90 γρ. κρέμα γάλακτος
260 γρ. γιαούρτι
4 τμχ. αυγά
2 τμχ. κρόκο αυγού
10 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω, 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, το ένταμ, το κασέρι, την κεφαλογραβιέρα, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Πηγή: Yiannislucacos.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share