Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αυτό το είδος μπιφτεκιού είναι το πιο νόστιμο και εύκολο στο ψήσιμο

Αυτό πρέπει να προτιμάτε

27 Σεπτεμβρίου 2021 21:00
Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αυτό το είδος μπιφτεκιού είναι το πιο νόστιμο και εύκολο στο ψήσιμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι θα επιθυμούσαμε οποιαδήποτε στιγμή να απολαύσουμε ένα ζουμερό και πεντανόστιμο μπιφτέκι, αν και πάντοτε απορούμε για το ποιο είναι το πιο κατάλληλο είδος κρέατος, τόσο στο γευστικό αποτέλεσμα όσο και στο ψήσιμο.

Αυτό που επιθυμούμε, κατά βάση, είναι το πιο σύντομο δυνατό ψήσιμο του κρέατος, σε συνδυασμό με το αντίστοιχο αποτέλεσμα γευστικά. Η απάντηση για το πώς επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο σχετίζεται με το είδος κρέατος, που έχουμε διαλέξει, καθώς ορισμένα θέλουν περισσότερο χρόνο και άλλα λιγότερο για φοβερές συνταγές, όπως αυτή με το τυρί.

μπιφτέκι αρνίσιο

Μπιφτέκι: Με αυτό το είδος κρέατος πετυχαίνετε καλύτερο ψήσιμο

Το είδος κρέατος, που χρειάζεται λιγότερο χρόνο για ψήσιμο, είναι ο αρνίσιος κιμάς, ο οποίος θέλει 12-13 λεπτά στο γκριλ, 16-18 λεπτά στις αντιστάσεις και 10-12 λεπτά στο τηγάνι, ανάλογα με το γούστο καθενός. Ακολουθούν ο μοσχαρίσιος και ο χοιρινός με 15-16 λεπτά στο γκριλ, 18-20 λεπτά στις αντιστάσεις και 12-13 λεπτά στο τηγάνι. Λίγο παραπάνω χρόνο θέλει το κοτόπουλο, με 16 λεπτά τόσο στο γκριλ όσο και στις αντιστάσεις, ενώ στο τηγάνι χρειάζεται 10-12 λεπτά, όπως και το αρνί. Αναφορικά με την ψησταριά, το μοσχάρι, το χοιρινό και το αρνί χρειάζονται ίδιο χρόνο, με 7-8 λεπτά από τη μία πλευρά και 5-6 από την άλλη, ενώ το κοτόπουλο θέλει 8 λεπτά στη μία και έξι στην άλλη.

Οι χρόνοι έχουν υπολογιστεί για μπιφτέκια πάχους περίπου 1,5 εκ. και για καλοψημένο αποτέλεσμα. Το γκριλ το προθερμαίνουμε για 10 λεπτά στην πιο υψηλή θερμοκρασία και βάζουμε τη σχάρα με τα μπιφτέκια σε απόσταση περίπου 8 εκ. από το γκριλ. Για το ψήσιμο στις αντιστάσεις προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά και βάζουμε το ταψί στη μεσαία σκάλα. Όσον αφορά στο τηγάνι, το αφήνουμε να κάψει καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Θα χρειαστούν συχνά γυρίσματα μόλις ροδίσουν έντονα τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές. Αν ψήσουμε στα κάρβουνα προσέχουμε να είναι καλά χωνεμένη η θράκα και η σχάρα να είναι σε απόσταση 10 εκ. από τα κάρβουνα ή τη φλόγα (αν ψήσουμε σε ψησταριά υγραερίου). Στη δοκιμή μας, η ψησταριά υγραερίου ήταν ισχύος 6 KW.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share