Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κρεμώδης μακαρονάδα με κοτόπουλο και μπέικον

Δοκίμασέ το!

26 Σεπτεμβρίου 2021 14:58
Κρεμώδης μακαρονάδα με κοτόπουλο και μπέικον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνταγή: Μια υπέροχη μακαρονάδα με κοτόπουλο και μπέικον την οποία θα λατρέψετε! Το κοτόπουλο συνδυάζεται μοναδικά με το μπέικον και την κρεμώδη σάλτσα, δημιουργώντας μια αξέχαστη μακαρονάδα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να φτιάξεις ντομάτες γεμιστές με βασιλικό και λουκάνικο.

Υλικά

  • 5 φέτες ‏μπέικον
  • 450 γρ. ‏φιλεταρισμένο στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια
  • ‏Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 & 1/2 κ.γ. ‏πάπρικα
  • 1 κ.γ. ‏ψιλοκκομένη καυτερή πιπεριά
  • 150 γρ. ‏σπανάκι baby
  • 4-5 ‏μέτριες ντομάτες κομμένε σε κύβους
  • 5 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 & 1/2 φλυτζ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 2 φλυτζ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
  • 340 γρ. ‏μακαρόνια βρασμένα al dente

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Όταν είναι έτοιμο αφαιρέστε το από το τηγάνι, στραγγίξτε το χρησιμοποιώντας μια πετσέτα και κατόπιν ψιλοκόψτε το. Στραγγίξτε το λίπος από το τηγάνι και αποθηκεύστε το.

Προσθέστε 2-3 κ.σ. από το λίπος του μπέικον που φυλάξατε νωρίτερα στο τηγάνι. Προσθέστε κατόπιν στο τηγάνι τα κομμάτια του κοτόπουλου χωρίς όμως να τις «μπουκώσετε» τη μία πάνω στην άλλη. Κατόπιν προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τα ψιλοκομμένα κομμάτια καυτερής κόκκινης πιπεριάς. Όταν το κοτόπουλο πάψει να είναι ροζ και έχει ψηθεί αφαιρέστε το από το τηγάνι. (Σε περίπτωση που δε χωρέσουν όλα τα κοτόπουλα με τη μία παρτίδα, συνεχίστε με όσα περίσσεψαν).

Ρίξτε το σπανάκι και τη ντομάτα στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα μέχρι το σπανάκι να μαραθεί. Τότε προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το μαγείρεμα για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε την μέχρι να πήξει και στη συνέχεια προσθέστε την παρμεζάνα. Ανακατέψτε χαλαρά έως ότου το τυρί λιώσει και η σάλτσα πήξει ακόμα περισσότερο.

Προσθέστε στο τηγάνι τα βρασμένα μακαρόνια, το κοτόπουλο και το μπέικον και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα συστατικά.

Πιέζει σε αλουμινόχαρτο κιμά και ρίχνει μέσα μακαρόνια - Θα σας τρέχουν τα σάλια

Μια πανεύκολη συνταγή για μακαρόνια με κιμά, που θα λατρέψετε όλοι σας. Το μόνο διαφορετικό που θα χρειαστείτε είναι ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Εάν ψάχνετε συνεχώς νέες πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Η συνταγή που ακολουθεί είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει τελευταία και είναι σίγουρο πως θα σας ξετρελάνει! Από τη στιγμή που την είδαμε ξέραμε πως έπρεπε να σας τη δείξουμε, όπως και αυτή εδώ την ιδιαίτερη για πατάτες με κιμά.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε μία παραλλαγή στο πιθανώς πιο αγαπημένο φαγητό όλων των εποχών: μακαρόνια με κιμά. Εδώ όμως, αντί να βάλουμε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια, τυλίγουμε τον κιμά γύρω από τα μακαρόνια και το αποτέλεσμα είναι όλα τα λεφτά!

Αρχικά βάζουμε τον κιμά μέσα σε ένα μπολ και από πάνω τα ζυμαρικά και καλύπτουμε από πάνω με ένα δεύτερο στρώμα κιμά. Χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο, του δίνουμε κυκλικό σχήμα και το βάζουμε για ψήσιμο, προσέχοντας να μην κλείσουμε εντελώς το αλουμινόχαρτο για να ψηθεί καλά. Μετά από μία ώρα, θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share