Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Πεντανόστιμα και αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά

Νόστιμη και εύκολη συνταγή!

22 Σεπτεμβρίου 2021 10:47
Πεντανόστιμα και αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συνταγή για υπέροχα και αφράτα κεφτεδάκια για να είστε σίγουροι ότι μικροί και μεγάλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους! Ένα υπέροχο έδεσμα που μπορείτε να το απολαύσετε ως κύριο πιάτο με πατατούλες τηγανιτές ή ως ορεκτικό ή ως μεζεδάκι με το ουζάκι σας.

Το Athensmagazine.gr σου δίνει συμβουλές για αφράτα και ζουμέρα κεφτεδάκια!

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο με χοιρινό
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 2-3 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα ή νερό καλά στυμμένα
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη [προαιρετικά]
  • 5-6 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ.ρίγανη
  • 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 6-8 φυλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
  • αλάτι – πιπέρι
  • Αλεύρι [προαιρετικά] και λάδι για το τηγάνισμα

Πεντανόστιμα και αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά του μείγματος. Ζυμώνουμε το μείγμα, πολύ καλά και για πολλή ώρα ώστε να ομογενοποιηθούν καλά όλα υλικά.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 περίπου ώρα για αρωματιστεί ο κιμάς. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο το ξαναζυμώνουμε ακόμα μία φορά.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή στη φρυτέζα το λάδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

Βγάζουμε τα κεφτεδάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Πηγή: Sintayes.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share