Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανάλαφρη και πανεύκολη τούρτα από σοκολάτα σε 10 λεπτά!

Εύκολη συνταγή

22 Σεπτεμβρίου 2021 10:10
Ανάλαφρη και πανεύκολη τούρτα από σοκολάτα σε 10 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκολατένια, ανάλαφρη και πανεύκολη τούρτα που θα φτιάξετε στο πι και φι. Το γιαούρτι αναμειγνύεται υπέροχα με τη σοκολάτα δίνοντας μια μοναδική συνταγή για τούρτα!

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσες ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και φράουλες.

Υλικά

  • 150 γρ. γάλα
  • 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος Nestlé Dessert ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 90 γρ. βούτυρο
  • λίγο ξύσμα από κουβερτούρα κακάο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε να βράσει το γάλα. Όταν βράσει, αποσύρουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε σε μπολ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα Nestlé Dessert. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, να ενσωματωθεί με το γάλα και να γίνει το μείγμα λείο. Κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.

Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Σε μπολ ανακατεύουμε καλά τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο, μέχρι το μείγμα να έχει την υφή υγρής άμμου. Στρώνουμε τα τριμμένα μπισκότα στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση, πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας.

Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή στην κατάψυξη για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δέσει. Λίγο πριν τη σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με το ξύσμα κουβερτούρας Nestlé Dessert με 65% κακάο. Απολαμβάνουμε κρύα.

Ανάλαφρη και πανεύκολη τούρτα από σοκολάτα σε 10 λεπτά!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με μια υπέροχη συνταγή για γλυκό! Συγκεκριμένα σας έχουμε σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers από την ιστοσελίδα cretangastronomy.gr!

Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Ένα ανάλαφρο επιδόρπιο, ένα δροσερό γλύκισμα, κάτι σαν σοκολατένιο μιλφέιγ!


Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Η ιδέα δεν ήταν δική μου. Αν δείτε το τελευταίο σχόλιο στο αντίστοιχο λευκό γλυκό, το «ιμιτασιόν μιλφέιγ» όπως το λέω για να το προσδιορίσω στους δικούς μου, θα καταλάβετε ότι στηρίχτηκα σε πρόταση φίλης της σελίδας.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Το γλυκό έχει γίνει ήδη τρεις φορές από την Άνοιξη, μας άρεσε και επιτέλους την τρίτη φορά είχα την ευκαιρία να το φωτογραφίσω αφού τις προηγούμενες όλο και κάποιο εμπόδιο τύχαινε. Χρειάστηκαν μάλιστα κάποιες προσαρμογές στις ποσότητες των υλικών για να γίνει η κρέμα όσο σφικτή χρειάζεται και να μπορεί να σταθεί ευπρεπώς στο ύψος της!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Το γλυκό αυτό είναι η φετινή μου πρότασή μου για το κλείσιμο του τραπεζιού του Δεκαπενταύγουστου γιατί παρόλο που είναι σοκολατένιο είναι ανάλαφρο και καθόλου λιγωτικό.

Διαβάστε με την ευκαιρία: To πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με κόστος λιγότερο απο 5 ευρώ και μόνο 2 υλικά!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Η επικάλυψη που προτείνει η φίλη είναι αμυγδαλάκι καβουρντισμένο και είναι αλήθεια ότι του πάει, αλλά επειδή την τελευταία φορά είχαμε μικρά παιδάκια βοηθούς και δοκιμαστές προτίμησα την τρούφα σοκολάτα και τα μίνι σοκολατάκια που φαίνονται στις φωτογραφίες και ταίριαξαν μια χαρά!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Ακόμη δοκιμάστηκε «πασπαλισμένο» με κομματάκια από γεμιστά μπισκότα σοκολάτας, και με σπασμένα σοκολατένια πουράκια.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Πάντως τα κριμ κράκερς είναι μια καλή λύση για τα γλυκά ψυγείου. Μπορεί να μην είναι γλυκά αλλά αυτό μάλλον πλεονέκτημα είναι αν θέλουμε ελαφρύ επιδόρπιο ή γλυκό που να μη λιγώνει. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τη σοκολατένια εκδοχή του «ιμιτασιόν μιλφέιγ» μου!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Υλικά:

20-24 cream crackers (κριμ κράκερς)

125 ml (½ κούπα) γάλα

Για την κρέμα σοκολάτας:

(500 + 60) ml (2 + ¼ κούπες) γάλα

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα

6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

50gr βούτυρο

2 αυγά

Ξύσμα πορτοκαλιού ή άρωμα βανίλιας ή ελάχιστη κανέλα

Για την επικάλυψη:

250 ml κρέμα γάλακτος

3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη

1 σωληνάκι βανίλια

Τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο αμυγδαλάκι ή μπισκότα σοκολάτας σε μικρά κομματάκια

Επί το έργον:

Βάζουμε τa 500 ml γάλα σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα να κάψουν μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το άρωμα που θα επιλέξουμε (ανακατεύουμε στην αρχή να λιώσει η ζάχαρη).

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Στο multi ή σε μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα με τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου. Αν τα χτυπήσουμε στο multi τα αδειάζουμε πάλι σε ευρύχωρο μπολ. Αδειάζουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα (μόλις αρχίσει να κοχλάζει) στο μείγμα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα όπως κάνουμε στο αυγολέμονο. Όταν έχουμε αδειάσει αρκετό ή όλο το γάλα επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε έντονα όταν αρχίζει να πήζει για να μη σβολιάσει. Όταν πήξει αποσύρουμε από το μάτι και σκεπάζουμε με μεμβράνη ή ανακατεύουμε πότε πότε για να μη κάνει τσίπα.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Σε σκεύος που χωρά 10-12 μπισκότα, στρώνουμε μια στρώση cream crackers αφού τα μουσκέψουμε στο γάλα. Απλώνουμε πάνω τους τη σοκολατένια κρέμα και κάνουμε άλλη μια στρώση μπισκότων (πάντα μουσκεμένων σε γάλα). Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια σε σφικτή σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Στρώνουμε την επιφάνεια.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers
Είχα πρόθυμους βοηθούς στο στόλισμα, μικρά τρυφερά χεράκια αγαπημένα!
Πασπαλίζουμε με ό,τι έχουμε επιλέξει και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers
Ακόμη πιο μικρά χεράκια άφησαν “αποτυπώματα” στο γλυκό!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cream crackers

Παρατηρήσεις:

Είναι πολύ ωραίο και την επόμενη μέρα!

Επισημαίνω ότι το συνολικό γάλα είναι 500ml + 60ml +125ml (τα τελευταία 125 για τα μπισκότα). Επίσης η κουταλιά της σούπας που αναφέρεται είναι η δοσομετρική που ισούται με 15ml.

Η καλή φίλη που μου πρότεινε τη συγκεκριμένη συνταγή μου έβαλε πολλές ιδέες στο μυαλό για δημιουργία αντίστοιχων γλυκών με διάφορες γεύσεις. Εννοείται ότι θα ενημερώσω την ανάρτηση αν μας αρέσουν ή θα γράψω ξεχωριστό post αν κάνω κάποια ενδιαφέρουσα παραλλαγή…

Σε μια από τις δοκιμές πρόσθεσα λίγη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα. Μάλλον το βάρυνε το γλυκό παρά το βελτίωσε… Όχι ότι δεν άρεσε σε όσους το δοκίμασαν, αλλά εγώ το βρήκα κάπως βαρύ. Αντίθετα τριμμένη σοκολάτα πάνω από τη σαντιγί του πάει πολύ.

Αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί από παιδιά, μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα ή στο γάλα που θα μουσκέψουμε τα μπισκότα 1 σφηνάκι από το αγαπημένο μας λικέρ ή κονιάκ.

Πηγή: cretangastronomy.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share