Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Σοκολατένια «κόλαση»: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας

Με 4 μόνο υλικά και χωρίς ψήσιμο

18 Σεπτεμβρίου 2021 15:31
Σοκολατένια «κόλαση»: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, πολύ γρήγορη στη παρασκευή της για ένα υπέροχο παγωμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας, με 4 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο.

Υλικά:

300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. σοκολάτα Crunchie της Cadbury, κομμένη σε μικρά κομματάκια [*]

Εκτέλεση:

Στρώνετε με λαδόκολλα ταψιά με διάμετρο βάσης 18 x 28 εκ. και στρώνετε στη βάση τους τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά. Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμμένα μπισκότα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.

Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα. Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 Σοκολατένια «κόλαση»: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας

[*] Αντί για σοκολάτα Crunchie της Cadbury, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Η σοκολατόπιτα της Ζαχαρούλας: Εύκολη και γρήγορη συνταγή σοκολατόπιτας

Η σοκολατόπιτα είναι ένα πολύ – πολύ αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Με την συνοδεία παγωτού ή όχι είναι ένα γλυκό που αρέσει χειμώνα και καλοκαίρι.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι της φίλης μας, Ζαχαρούλας, που γιορτάζει και σήμερα, και μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους πολλές φορές. Γρήγορη, εύκολη και σίγουρα πεντανόστιμη!

Υλικά για ένα μικρό πυρέξ:
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 Κούπα ζάχαρη
1 κούπα Γάλα
1/3 της κούπας λάδι ελαφρύ
1 αυγό
1/2 της κούπας κακάο
1 κουταλάκι μπέικιν
1/2 κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι

Για τα γλάσο σοκολάτας:
1/2 της κούπας γάλα
250 γραμ. κουβερτούρα
1 Βανίλια
1 κουταλιά μεγάλη βιτάμ
1 κουταλάκι λάδι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με το μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 έως 30 λεπτά μέχρι να μην κολλάει καθόλου στο μαχαίρι.
Πέντε λεπτά πριν βγάλετε το κέικ, ετοιμάστε το γλάσο σοκολάτας και ρίξτε το από πάνω για να πάει παντού.
Καλή επιτυχία αν και … δεδομένη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share