Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μακαρονάδα μόνο με τυρί και πιπέρι

Νόστιμο και αρέσει στους περισσότερους!

14 Σεπτεμβρίου 2021 11:22
Πώς να φτιάξεις την τέλεια μακαρονάδα μόνο με τυρί και πιπέρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το cacio e pepe είναι η κλασική συνταγή των Ιταλών και έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές μακαρονάδων ανά τον κόσμο. Δες πώς θα την φτιάξει και εσύ εύκολα και γρήγορα!

Μαγειρικός κανόνας Νο 1: Όσο καλύτερη είναι μια πρώτη ύλη, τόσο λιγότερη επεξεργασία και άλλα υλικά απαιτεί. Συμπέρασμα από τον κανόνα Νο 1: Αν θέλεις να μαγειρέψεις κάτι απλό, τότε φρόντισε να είναι άριστης ποιότητας.

Συνταγή για μακαρόνια για να φας σαν πραγματικός Ρωμαίος

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο «σαβούρωμα» και στην απόλαυση έχει να κάνει με την ποιότητα τεσσάρων μόνο υλικών. Αν η πάστα είναι από αυτές τις άγνωστες που βγάζουν προσφορά τα σουπερμάρκετ, αν το τυρί είναι κάποιο από τα «πλαστικά» που έχουν στα ψυγεία τους, αν το πιπέρι είναι ήδη τριμμένο κι αν αντί για βούτυρο χρησιμοποιηθεί μαργαρίνη, τότε πας καρφωτός για «σαβούρωμα». Και θα είσαι τυχερός αν έχεις και λίγη κέτσαπ στο ψυγείο ώστε να τη χλαπακιάσεις πιο εύκολα.

Αν είσαι της υγιεινής διατροφής το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις μακαρόνια ολικής με σάλτσα γιαουρτιού.

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
  • 300 γρ. λεπτοτριμμένο ωριμασμένο πεκορίνο (Romano ή Αμφιλοχίας)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Κόκκοι μαύρου πιπεριού

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τους κόκκους του πιπεριού σε ένα σαγανάκι σε πολύ δυνατή φωτιά. Τους αφήνουμε για 2 λεπτά να βγάλουν το άρωμά τους αναδεύοντάς τους συνεχώς. Τους βγάζουμε και, μόλις κρυώσουν, γεμίζουμε το μύλο του πιπεριού.

Βάζουμε άφθονο νερό σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε αλάτι και αμέσως μετά τα μακαρόνια. Τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τους χρόνους του παρασκευαστή – να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και φυλάμε το μακαρονόζουμο.

Σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο (ζωικό απαραίτητα) να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας μακαρονόζουμο και το περισσότερο πεκορίνο. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην αρπάξει το τυρί και προσθέτουμε μακαρονόζουμο μέχρι να γίνει μια σάλτσα όχι πολύ πηχτή ούτε όμως υδαρής.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας μακαρονόζουμο μέχρι να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα. Τρίβουμε από πάνω τους μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε τέσσερα (κατά προτίμηση ζεσταμένα) πιάτα και μοιράζουμε από πάνω το υπόλοιπο πεκορίνο. Αν θέλουμε, μπορούμε να τρίψουμε κι άλλο πιπέρι.

 Πώς να φτιάξεις την τέλεια μακαρονάδα μόνο με τυρί και πιπέρι

Αυτό το μωρό τρελένεται για μακαρόνια! - Το απίθανο βίντεο που έγινε αμέσως viral

Εσείς θα βουτούσατε το μωράκι σας σε μια κατσαρόλα γεμάτη μακαρόνια; Οι γονείς αυτού του viral μπόμπιρα το έκαναν – και φυσικά το μοιράστηκαν με τους χρήστες του TikTok.

Ο μικρός Άνταμ πράγματι κατάφερε να κλέψει τις καρδιές των χρηστών με τον ενθουσιασμό του και να χαρίσει στους γονείς του πάνω από 4,5 εκατ. likes.

Παράλληλα αυτό είναι το βίντεο στο Tik Tok που σόκαρε τους χρήστες.

Τόσο η φωτογραφία όσο και το βίντεο του τρισχαριτωμένου μπέμπη έγιναν αμέσως viral, όπως εξάλλου ήταν και το αναμενόμενο.

Δείτε τον την ώρα που "βουτάει" στην κατσαρόλα:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share