Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Μακαρόνια ολικής με φέτα και ντομάτα

Ελαφριά συνταγή!

9 Σεπτεμβρίου 2021 14:33
Μακαρόνια ολικής με φέτα και ντομάτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε μακαρόνια ολικής με φέτα, ντομάτα και λίγα ακόμα υλικά. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο κλασικό, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρόνια με κοτόπουλο.

Υλικά (10 άτομα)

  • 1 πακέτο μακαρόνια ολικής π.χ κοχύλια, φιογκάκια, πέννες κλπ
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ ή φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 10 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες ή 1 κονσέρβα
  • σκόνη σκόρδου
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 250 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη

συνταγή με μακαρόνια με φέτα και ντομάτα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας βάζοντας και τον κύβο στο νερό, και τα αδειάζουμε σε ένα Pyrex προσθέτοντας τα μπαχαρικά.
  • Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τα φρέσκα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στα μακαρόνια. Εναλλακτικά αδειάζετε την κονσέρβα μανιταριών αφού πρώτα τα στραγγίξετε.
  • Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Εγώ χρησιμοποίησα 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ και λίγες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες.
  • Ρίχνουμε και τη σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • "Σπάμε" το τυρί φέτα σε ένα μπολ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στα μακαρόνια ανακατεύοντας.
  • Ψήνουμε στο φούρνο τα μακαρόνια στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά σκεπασμένα και άλλα 8 λεπτά στο γκριλ.

Πηγή: cookpad.com

Μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας και κεφτεδάκια

Υλικά (4 μερίδες)

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κύβο κότας ή βοδινού

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ κιμά ανάμεικτο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 αυγό

Για τη σάλτσα μελιτζάνας

  • 2 μελιτζάνες μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ σκόρδο
  • 3 ντομάτες ώριμες για σάλτσα
  • 1 κσ πελτέ
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με τον κύβο και τα σουρώνουμε.
  • Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο με λαδόκολλα κομμένες στη μέση με λάδι αλάτι και πιπέρι για περίπου 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Ζυμώνουμε τον κιμά φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε με λάδι ή τα ψήνουμε στο φούρνο.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε για δέκα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια ανακατεύουμε απαλά και σβήνουμε το μάτι.
  • Σερβίρουμε μακαρόνια προσθέτουμε τη σάλτσα και ιδανικά προσθέτουμε τριμμένο κασέρι.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share