Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Περίσσεψε κιμάς; 3+1 φανταστικές ιδέες για να τον αξιοποιήσεις

Ιδέες για να εμπνευστείτε

6 Σεπτεμβρίου 2021 14:23
Περίσσεψε κιμάς; 3+1 φανταστικές ιδέες για να τον αξιοποιήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια με κιμά συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο απολαυστικά και εύκολα φαγητά του κόσμου. Το μόνο «κακό» είναι ότι όταν τα μαγειρεύετε, ίσως, μερικές φορές να σας περισσεύει αρκετός κιμάς τον οποίο δεν ξέρετε τι να τον κάνετε.

Για την ακρίβεια, στην καλύτερη ή τον καταψύχετε για μια άλλη φορά και στη χειρότερη τον αφήνετε εκεί μέχρι να χαλάσει και, τελικά, τον πετάτε. Σας έχουμε 4 φανταστικές ιδέες για να τον αξιοποιήσετε άμεσα και να μην πάει (αδικο)χαμένος.

Αρχικά, σκεφτείτε το εξής: Ο κιμάς έχει ήδη καρυκεύματα, λαχανικά και σάλτσα. Άρα είναι από μόνος του κάτι πεντανόστιμο. Άρα δεν χρειάζεται έξτρα προσθήκες ή μαγείρεμα, οπότε εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τον βάλετε μέσα σε άλλα φαγητά ή σνακ. Και με αυτό τον τρόπο να τα απογειώσετε.

Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε με την τυπική λογική συνταγής γιατί σήμερα δεν θα μιλήσουμε με «συνταγές». Σας προτείνουμε ιδέες για να πάρετε έμπνευση και για δικές σας δημιουργίες.

Ωστόσο, αν δεν έχεις χρόνο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να φτιάξεις εύκολη και γρήγορη κιμαδόπιτα!

Ψητές πατάτες στο φούρνο

Μέσα σε ένα αλουμινόμχαρτο βάλτε μια πατάτα και ψήστε τη με τη φλούδα. Όταν είναι έτοιμη, ανοίξτε την στα δύο, αφαιρέστε μέρος του εσωτερικού της ψίχας και συμπληρώστε με κιμά, μυρωδικά και τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήστε στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

 Περίσσεψε κιμάς

Κιμαδοπιτάκια

Απλώς παίρνετε ένα φύλλο της επιλογής σας, το χωρίζετε σε τετράγωνα και τα γεμίζετε με κιμά. Μπορείστε να προσθέσετε έξτρα καλαμπόκι ή άλλα βραστά λαχανικά. Αφού τα τυλίξετε, απλώνετε στην επιφάνεια τους αυγό με γάλα και τα ψήνετε για μισή ώρα.

Πίτσα με κιμά

Έτσι όπως φτιάχνετε την πίτσα, (είτε με δική σας ζύμη, είτε με ζύμη του εμπορίου), απλώνετε πάνω σε αυτή σάλτσα ντομάτας, αλλαντικά, τυρί, μανιτάρια και, φυσικά, κιμά! Ψήστε την στον προβλεπόμενο χρόνο.

 Περίσσεψε κιμάς; 3+1 φανταστικές ιδέες για να τον αξιοποιήσεις

Τορτίγιες με κιμά

Φρυγανίζετε τις τορτίγιες στην τοστιέρα ή στο τηγάνι. Τις γεμίζετε με τριμμένο τυρί, κιμά και υλικά της επιλογής σας (π.χ. καλαμπόκι, φασόλια, πιπεριές, τριμμένο καρότο-αν θέλετε να φτιάξετε τη μεξικάνικη εκδοχή ή αλλιώς τα τάκος) και τις ψήνετε για λίγα λεπτά στο φούρνο. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με γιαούρτι.

Αφράτη και λαχταριστή! Η πιο νόστιμη τυρόπιτα με λίγα υλικά

Εύκολη συνταγή: Όλοι μας μεγαλώσαμε τρώγοντας λαχταριστές τυρόπιτες τόσο στο σπίτι ή στο χωριό όσο και από παραδοσιακούς φούρνους της γειτονιάς μας.

Εύκολη τυρόπιτα

Το λαχταριστό αυτό σνακ είναι ό,τι καλύτερο για να κολατσίσεις. Είναι αφράτη, πεντανόστιμη, με κρεμώδη γέμιση που λιώνει στο στόμα. Πρόκειται για την «τσαλακωτή», μια τυρόπιτα-σουφλέ, που μοιάζει με μπουγάτσα. Το καλύτερο είναι ότι γίνεται με λίγα υλικά και πολύ γρήγορα.

Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό!

Αν πάλι δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου σου προτείνουμε την βουτηχτή τυρόπιτα... σε χρόνο ρεκόρ!

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας (12-13 φύλλα)
  • 500 γρ. τυρί φέτα
  • 2 μεσαία αυγά
  • 300 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. baking powder

Για το ράντισμα

  • 100 γρ. νερό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • Σουσάμι
  • Ταψάκι 25x35 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε και σπάμε με ένα πιρούνι το τυρί φέτα.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τα 2 μεσαία αυγά και το baking powder.
  • Αφού ανακατέψουμε το μείγμα πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό μαζί με το
  • ελαιόλαδο και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το αλάτι στο νερό.Βγάζουμε από την συσκευασία και
  • αφήνουμε στην άκρη τα φύλλα κρούστας.Σε ένα ταψάκι 35x25 εκ. λαδώνουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο και
  • βάζουμε το πρώτο φύλλο.
  • Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε σταυρωτά το δεύτερο φύλλο (στον πάτο θα χρησιμοποιήσουμε 2 φύλλα).
  • Ραντίζουμε και συνεχίζουμε με το τρίτο φύλλο.
  • Σουρώνουμε το τρίτο φύλλο και το βάζουμε μέσα στο ταψί σε οριζόντια θέση.
  • Σουρώνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα 7 φύλλα βάζοντας τα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Γυρνάμε τα εξωτερικά φύλλα προς τα μέσα και τα βρέχουμε πολύ καλά.
  • Αφήνουμε στην άκρη 3 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.
  • Με μια κουτάλα παίρνουμε από το μείγμα μια ποσότητα και την βάζουμε πάνω στα σουρωμένα φύλλα προσέχοντας να πάει παντού το υλικό.
  • Βάζουμε όλο το μείγμα σε όλα τα σουρωμένα φύλλα σε δόσεις κάθε φορά με την βοήθεια της κουτάλας.
  • Ανασηκώνουμε ελαφρώς το ταψάκι για να πάει το μείγμα και στις γωνίες.
  • Βάζουμε από πάνω το πρώτο φύλλο που κρατήσαμε στην άκρη από τα 3 φύλλα και στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο από πάνω γυρνώντας το στις γωνίες προς τα μέσα.
  • Ραντίζουμε πολύ καλά και στο κέντρο αλλά και στις γωνίες.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα άλλα 2 φύλλα.Ραντίζουμε το τελευταίο φύλλο και ρίχνουμε όλο το
  • υγρό που περίσσεψε από το ράντισμα μέσα στο ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180C.
  • Την αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.

Έτοιμη η τυρόπιτα σουφλέ! Ας την απολαύσουμε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share