Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πανακότα με γεύση βανίλια: Δροσερό, απλό και με λίγες θερμίδες

Νοστιμότατο!

3 Σεπτεμβρίου 2021 15:47
Πανακότα με γεύση βανίλια: Δροσερό, απλό και με λίγες θερμίδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν συνδέσει τη λέξη «γλυκό» με τη λέξη «ενοχές». Μάλιστα, το συναίσθημα είναι ευθέως ανάλογο της καλοκαιρίας. Εμείς βρήκαμε το γλυκό που καταρρίπτει τα δεδομένα.

Πανακότα με γεύση βανίλια και επικάλυψη μελιού ή αλλιώς ο σύμμαχός σας στον αγώνα για ένα πιο αδύνατο «αύριο», αλλά χωρίς πολλές στερήσεις. Εναλλακτικά σου προτείνουμε αυτό το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ελάχιστες θερμίδες!

Εύκολο, νοστιμότατο, δροσερό σαν βουτιά μετά από 2 ώρες περπάτημα στον καύσωνα και ελαφρύ. Τη στιγμή που μια μερίδα πανακότα (128γρ.) έχει 470 θερμίδες, η συγκεκριμένη εκδοχή (την οποία βρήκαμε deliciousmagazine.co.uk) ρίχνει τις θερμίδες στις 95.

Φτάνει όμως με τα λόγια, ας περάσουμε στην απόλαυση.

Θα χρειαστείτε:

  • 100ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 175 ml ξινόγαλα
  • 1/2 κ.γ. πάστα από ένα κλωναράκι βανίλιας
  • 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  • Ηλιέλαιο για το λάδωμα του ταψιού

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη άχνη. Βάλτε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και, μετά από πέντε λεπτά, στραγγίστε την ώστε να φύγει το περισσευούμενο νερό. Αποσύρετε το γάλα από τη φωτιά και προσθέστε σε αυτό τη ζελατίνη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξτε το γιαούρτι, το ξινόγαλα και τις βανίλλες και ανακατέψτε ελαφρώς.
2. Λαδώστε (με λίγο ηλιέλαιο) 4 μικρές φόρμες και μοιράστε σε αυτές το μίγμα γάλακτος. Τοποθετήστε τις πάνω σε ένα δίσκο, καλύψτε την επιφάνεια τους με ελαφρώς λαδωμένο με μια διαφανή μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
3. Για να τα ξεφορμάρετε πιο εύκολα, βουτήξτε τις φόρμες -προσεκτικά- μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό.

Τip: Αν θέλετε, για περισσότερο γλυκιά γεύση, μπορείτε να ρίξετε από πάνω λίγο μέλι.

 Πανακότα με γεύση βανίλια

Γλυκό ψυγείου με βάση από μπισκότα, σαντιγί και σοκολάτα

Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με βάση από μπισκότα, σαντιγί και επικάλυψη σοκολάτας. Μία συνταγή βήμα βήμα για ένα εύκολο και πολύ εντυπωσιακό γλυκό ιδανικό για γιορτές και κέρασμα. Γίνεται σαν του ζαχαροπλαστείου και πραγματικά θα γίνει ανάρπαστο.

Αν πάλι βιάζεστε και θέλετε κάτι γρήγορο, το Athensmagazine.gr σας προτείνει εύκολο επιδόρπιο με 3 συστατικά χωρίς φούρνο σε 5 λεπτά!

Υλικά

  • Γάλα 1 λίτρο
  • Μπισκότα 160 γρ τύπου πτι μπερ γεύση σοκολάτας
  • Κορν Φλαουρ 120 γρ
  • Ζαχαρη 200 γρ
  • Βανίλια 1 κτσ υγρή

Για την κρέμα

  • Κρεμα Γαλακτος 500 ml φυτική
  • Ζαχαρη 150 γρ

Για το στόλισμα

  • Κουβερτουρα

Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε μια φόρμα 25×30

Σε ένα μπολ σπάμε σε χοντρά κομμάτια μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας.

Έπειτα Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη και την βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφού πήξει η κρέμα μας ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα που είχαμε σπάσει πιο πριν.

Στρώνουμε την κρέμα με τα μπισκότα σε μια φόρμα 25χ30 και αφού την καλύψουμε με μια μεμβράνη την βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα

Συνεχίζουμε με την σαντιγί και σε ένα μπολ ρίχνουμε 500 μλ κρεμα γάλακτος φυτική μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.Μετά βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και στρώνουμε την σαντιγί.

Έπειτα με μια διαφανής μεμβράνη στρώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί και με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια.

Με την βοήθεια ενός πίλνερ τρίβουμε την κουβερτούρα και στολίζουμε το γλυκό μας!!!

Το βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετα από 1 ώρα ήρθε η ώρα να απολαύσουμε ένα υπέροχο νόστιμο εύκολο και οικονομικό γλυκο που απλά θα σας μαγέψει!!!

Δείτε εδώ το video της συνταγής:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share