Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κοκκινιστή μακαρονάδα με ό,τι έχεις στο ντουλάπι σου!

Εύκολη και νόστιμη συνταγή

30 Αυγούστου 2021 12:36
Κοκκινιστή μακαρονάδα με ό,τι έχεις στο ντουλάπι σου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βαζάκια γεμάτα, άδεια, μισά, μεγάλα και μικρά. Βαζάκια διάφανα με ζουμερές πιπεριές Φλωρίνης, άλλα με καρό καπάκι, μια ετικέτα γραμμένη στο χέρι και μοσχομυριστή ρίγανη και βαζάκια μια σταλιά με άγρια κάππαρη από κάποιο Κυκλαδονήσι. Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις αυτά τα βαζάκια που κρατάς στωικά και κάποιες φορές μάλιστα ξεχνάς πίσω-πίσω στο ντουλάπι σου και να φτιάξεις αυτήν την ταπεινή μα συγκλονιστική κοκκινιστή μακαρονάδα.

Λιαστές ντομάτες, τοματοπελτές, πιπεριές Φλωρίνης, κάππαρη, ένα πακέτο Σπαγγέτι και ξερά μυρωδικά. Δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα και μπορείς ακόμα και να αντικαταστήσεις κάποια, όπως τις λιαστές ντομάτες με ελιές. Σίγουρα όμως μην αφήσεις απέξω το βαλσάμικο ξίδι καθώς είναι το υλικό που θα κάνει τη σάλτσα σου ξεχωριστή.

Ωστόσο υπάρχουν 5 λάθη που κάνουν όλοι όταν μαγειρεύουν μακαρόνια!

Συνταγή

Κοκκινιστή μακαρονάδα με ό,τι έχεις στο ντουλάπι σου

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. Σπαγγέτι Νο6
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 ml ξύδι βαλσάμικο
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 5-6 λιαστές ντομάτες, λεπτοκομμένες
  • 3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης, λεπτοκομμένες
  • ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

EΚΤΕΛΕΣΗ

1) Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό.

2) Παράλληλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

3) Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.

4) Σβήνουμε με το βαλσάμικο και “ξύνουμε” τον πελτέ από τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα.

5) Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά.

6) Στη μέση περίπου του μαγειρέματος της σάλτσας, προσθέτουμε την κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες, τις πιπεριές Φλωρίνης, το θυμάρι και την ρίγανη και ανακατεύουμε απαλά.

7) Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα τα Σπαγγέτι Νο6. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

8) Όταν βράσουν τα σπαγγέτι, τα μεταφέρουμε κατευθείαν απ’ το νερό στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά να απλωθεί παντού η σάλτσα.

9) Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο πιπέρι.

Εύκολη καρμπονάρα που θα γλείφεις τα δάχτυλα σου!

Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε μια αδυναμία στα μακαρόνια. Πόσο μάλλον σε εκείνες τις μακαρονάδες που έχουν αυτές τις πεντανόστιμες κρέμες ή σάλτσες. Η καρμπονάρα είναι για πολύ κόσμο ένα από τα αγαπημένα του πιάτα. Στη δική μας οικογένεια είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα.

Η συγκεκριμένη καρμπονάρα είναι πάρα πολύ νόστιμη, είναι πολύ εύκολη στο να τη φτιάξεις, δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία και δεν απαιτεί πολλά υλικά. Επομένως, εφόσον πληροί αυτά τα κριτήρια και αφού δοκιμάσετε τη γεύση της, θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά. Πάμε, λοιπόν, να τη φτιάξουμε.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 500γρ σπαγγέτι (1 πακέτο)
  • 200γρ μπέικον
  • 2 κρέμες γάλακτος των 200ml (400ml στο σύνολο)
  • 150 γραμμάρια τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό με αλάτι όσα λεπτά υποδεικνύει η συσκευασία τους. Μην τα αφήσετε να παραβράσουν διότι σε συνδυασμό με τη κρέμα δε θα είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι και σχετικά μεγάλο (διότι στη συνέχεια θα ρίξουμε και τα μακαρόνια μέσα σε αυτό) ρίχνουμε λάδι και ψιλοκόβουμε τις δύο σκελίδες σκόρδο. Εάν δεν έχετε κάποιο μεγάλο τηγάνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα, αρκεί να σας βολεύει.

Καρμπονάρα εύκολη που θα γλείφεις τα δάχτυλα σου!

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια αν το έχουμε σε λωρίδες και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα σκόρδα ώστε να πάρει χρώμα.

Μόλις πάρει καλό χρώμα το μπέικον και μοσχοβολήσει από το σκόρδο, βάζουμε δύο κουτάλες νερό από τα μακαρόνια που βράζουμε παράλληλα και ανακατεύουμε το μπέικον ξανά. Εννοώ τη κουτάλα που ρίχνουμε τα φαγητά όταν είναι κυρίως υγρά. Μη γεμίσετε τελείως τις δύο κουτάλες διότι θα πέσει κι άλλο λίγο νερό καθώς θα ρίξουμε τα μακαρόνια.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τις δύο κρέμες γάλακτος. Ρίχνουμε, επίσης, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα μας τα 150γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Μόλις γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφού τα μακαρόνια μας είναι κι αυτά έτοιμα βρασμένα, τα ρίχνουμε χωρίς να τα στραγγίξουμε μέσα στο τηγάνι που έχουμε τη σάλτσα μας. Τα ρίχνουμε με το μεγάλο πιρούνι ώστε να μη τραβήξουμε πολύ νερό καθώς τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά τα μακαρόνια με τη σάλτσα και η καρμπονάρα μας είναι έτοιμη.

Η καρμπονάρα αυτή είναι τόσο νόστιμη. Και πείτε αλήθεια, ήταν δύσκολη; Είναι τόσο εύκολη και τόσο νόστιμη ταυτόχρονα. Απολαύστε την οικογενειακά αλλά και σε ένα τραπέζι. Είναι η μακαρονάδα που θα σας λύσει τα χέρια. Εάν επιχειρήσετε να τη φτιάξετε γράψτε μου στα σχόλια τη γνώμη σας, θα χαρώ πολύ να τη ακούσω.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share