Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ελαφρύ φαγητό: Νόστιμο και εύκολο γιουβέτσι με κοτόπουλο

Θα το λατρέψεις!

26 Αυγούστου 2021 09:42
Ελαφρύ φαγητό: Νόστιμο και εύκολο γιουβέτσι με κοτόπουλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έπρεπε να βρούμε ένα φαγητό που αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που λέμε “comfort food”, αυτό θα μπορούσε να είναι το γιουβέτσι κοτόπουλο. Εύκολο, γρήγορο, γνώριμο και πάνω απ’ όλα νόστιμο και kids friendly, γιατί ποιο παιδί δεν αγαπά το κοτόπουλο σε κάθε του μορφή;

Είναι ένα φαγητό που όσο συχνά κι αν το κάνεις, ποτέ δεν το βαριέσαι. Μπορεί να είναι μια εύκολη και σίγουρη λύση για τις ημέρες που δεν έχεις πραγματικά ιδέα τι να μαγειρέψεις (πάλι), μπορεί όμως να είναι και ένα πολύ ωραίο φαγητό για να το σερβίρεις σε οικογενειακά ή φιλικά τραπέζια. Για να σου πετύχει το γιουβέτσι όμως, εκτός από μεράκι και όρεξη χρειάζεσαι καλά, ποιοτικά υλικά. Στη συγκεκριμένη συνταγή το βασικό, αυτό στο οποίο θα πρέπει να δώσεις την απαραίτητη προσοχή για να έχεις το καλύτερο και πιο νόστιμο αποτέλεσμα και να κάνεις όλους όσους δοκιμάσουν να γλείφουν τα δάχτυλά τους, είναι το κοτόπουλο.

Αν πάλι προτιμάς το κλασσικό γιουβέτσι..σου έχουμε την συνταγή!

Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή:

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 συσκευασία φιλέτα στήθος κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 5 ώριμες ντομάτες
  • 1 κoυταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 1 ολόκληρο κρεμμύδι ξερό
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. κριθαράκι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

  • Για το κοτόπουλο

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι

Στη συνέχεια σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Θέλουμε να πάρει χρώμα αλλά όχι να μαγειρευτεί εντελώς για να μην χάσει την υγρασία του. Μόλις πάρει χρώμα, αλατίζουμε, προσθέτουμε πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

  • Για τη σάλτσα

Βάζουμε σε ένα blender τις τομάτες, τον πελτέ, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το βασιλικό, το μπούκοβο την πάπρικα και τον κύβο. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα

  • Για το γιουβέτσι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα φαρδύ ταψί με διαστάσεις περίπου 30 x 40 εκ. Ξεκινάμε το ψήσιμο με σκέτη τη σάλτσα στο ταψί για περίπου 10 λεπτά για να πάρει θερμοκρασία.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι, τα τοματίνια και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Θέλουμε να μαγειρευτεί το κριθαράκι αλλά να μην πιει όλη τη σάλτσα.

Σερβίρουμε απευθείας.

  • Tip 1: Αν θέλεις να ξαναζεστάνεις το γιουβέτσι, προσθέτεις στην επιφάνεια μισό ποτήρι νερό και ζεσταίνεις στους 180°C για 5 λεπτά. Ανακατεύεις και σερβίρεις.
  • Tip 2: Το γιουβέτσι ταιριάζει ιδανικά με τριμμένη κεφαλογραβιέρα που μπαίνει πάντα το τελευταίο λεπτό πριν τελειώσει το ψήσιμο

Αφράτα τηγανόψωμα με την συνταγή της γιαγιάς για όταν θέλουμε να φάμε κάτι στα γρήγορα

Τηγανόψωμο: Πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή, η οποία θα σας «λύσει» τα χέρια. Αυτό, διότι μπορείτε να την προσφέρετε στην οικογένειά σας, σε φίλους και σε γνωστούς, σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για εύκολη πίτσα με ψωμί του τοστ.

Υλικά συνταγής

  • 3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά τις σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • Ελάχιστη ζάχαρη
  • Χλιαρό νερό
  • Τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια

Συνταγή της γιαγιάς για τηγνόψωμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι.
  • Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, προσοχή χλιαρό όχι ζεστό ούτε καυτό κόβει η μαγιά, ρίχνουμε μέσα την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά και άλλο χλιαρό νερό ,τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να πλάθεται.
  • Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας τα ξεπλένουμε τα σκουπίζουμε και ξανά συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι μας το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.
  • Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια να την έχουμε έτοιμη.
  • Κόβουμε από την ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος μήλου φιρικιού και λίγο μεγαλύτερο και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σαν πιτούλα.
  • Βάζουμε στην μέση μπόλικη φέτα, το διπλώνουμε σαν τυρόπιτα και με το χέρι το ξανά ανοίγουμε όπως στην αρχή και το ξαναπλάθομαι με το χέρι για να πάει η φέτα παντού.
  • Και δίνουμε σχήμα όπως τα μπιφτέκια μπαλάκι και μετά το πατάμε με την παλάμη στην μέση δεν μας νοιάζει αν η φέτα φαίνεται λίγο και δεν είναι όλη μέσα που καλύτερα να είναι κλεισμένη όλη μέσα.
  • Αφού τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε λάδι προτιμήστε ηλιέλαιο να ζεσταθεί και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε προσέχοντας μην αρπάξουν σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν και μέσα.
  • Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιάτο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share