Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα μόνο με δυο υλικά

Έτοιμη στο τσακ μπαμ

24 Αυγούστου 2021 22:12
Τυρόπιτα μόνο με δυο υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η συνταγή για τυρόπιτα θα σας ξετρελάνει τόσο για τη νοστιμιά της όσο και για τη γρηγοράδα της. Η συγκεκριμένη τυρόπιτα χρειάζεται μόνο δυο υλικά για την παρασκευή της. Έτσι, το αγαπημένο σας σνακ θα είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά. Παράλληλα δείτε και μια πανεύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου της... βαρεμάρας.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. τριμμένη φέτα

Εκτέλεση:

  • Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας - αφού έχει ξεπαγώσει καλά- στον πάγκο εργασίας και το ανοίγουμε.
  • Απλώνουμε παντού τη φέτα.
  • Αρχίζουμε τα τυλίγουμε το φύλλο μας σφιχτά κατά πλάτος.
  • Πιάνουμε το ρολό από τις άκρες και το στρίβουμε 5 φορές- το λιγότερο- για να γίνει λεπτό το στριφτό πλέον ρολό.
  • Το τοποθετούμε στο ταψί μας σα σαλίγκαρο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε περίπου μισή ώρα.

Στριφτή τυρόπιτα με δυο μόνο υλικά

Τυρόπιτα πανεύκολη και ονειρεμένη... σαν κέικ

Ψάχνετε μια συνταγή, που θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό σνακ μεταξύ των γευμάτων σας; Σας προτείνουμε μια εξαιρετική τυρόπιτα, που είναι πανεύκολη στην εκτέλεσή της και πεντανόστιμη. Για ένα απλό και πεντανόστιμο κυρίως πιάτο, αυτή η μακαρονάδα είναι η καλύτερη.

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τυρόπιτα σαν κέικ

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, για 3-4 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση: σε μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα πράσου, τη φέτα, το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε. Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα και το μπέκιν πάουντερ.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο κρούστας, προσθέτουμε λίγη γέμιση και το σουρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Βάζουμε όλα τα γεμιστά φύλλα προσεκτικά σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ. Περιχύνουμε με το μείγμα αυγών σιγά σιγά την πίτα, την αφήνουμε για 5-10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και στη συνέχεια ψήνουμε στους 180οC, για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πριν τη ξεφορμάρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share