Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Παγωμένη κόλαση: Γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες και σοκολατένια επικάλυψη

θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

23 Αυγούστου 2021 14:15
Παγωμένη κόλαση: Γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες και σοκολατένια επικάλυψη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απλό κι εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες και σοκολατένια επικάλυψη το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας!!

Αν επιθυμείτε να αποφύγετε την σοκολάτα, το Athensmagazine.gr, σας προτείνει να δοκιμάσετε πανεύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι.

Για την κρέμα με λευκή σοκολάτα θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλ, (200 γρ.) ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 300 ml ‏γάλα
  • 2 κ.σ. ‏κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ‏λευκή σοκολάτα

Για την κρέμα σοκολάτας γάλακτος θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλ (200 γρ.) ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 300 ml ‏γάλα
  • 2 κ.σ. ‏κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος

Για την γκανάς θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα

Για την συναρμολόγηση θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. ‏γάλα
  • 300 γρ. ‏μπισκότα πτι μπερ
  • ‏ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το γάλα, το κορν φλάουρ, την κρέμα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και σταματήστε να ανακατεύετε μόλις γίνει η κρέμα. Αφήστε στην άκρη.

Επαναλάβετε τη διαδικασία για την σοκολάτα γαλακτος.

Τοποθετείστε στον πάγκο εργασίας σας 1 φλ. γάλα, τα μπισκότα πτι μπερ κι ένα γυάλινο τετράγωνο πυρέξ.
Ξεκινάτε με μια στρώση από μπισκότα τα οποία πριν τα τοποθετήσετε στο πυρέξ τα βουτάτε στο γάλα. Συνεχίζετε με 3-4 κουταλιές κρέμας λευκής σοκολάτας τις οποίες απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα.
Επαναλαμβάνετε με μια στρώση μπισκότων ποτισμένα με γάλα και αυτή την φορά απλώνετε ομοιόμορφα πάνω τους κουταλιές από την κρέμα με σοκολάτα γάλακτος.

Συνεχίζετε τη διαδικασία με στρώση μπισκότων ποτισμένα με γάλα, στρώση κρέμα λευκής σοκολάτας, μπισκότα ποτισμένα με γάλα, κρέμα σοκολάτας γάλακτος μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα.
Τέλος ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με την σοκολάτα στα μικροκύμματα για 1 λεπτό ή σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο γυαλιστερό μείγμα το οποίο απλώνετε ομοιόμορφα πάνω απ’το γλυκό το οποιό ευθύς αμέσως βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε για περίπου 4 ώρες.

Πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα και σερβίρετε παγωμένο !

Παγωμένη κόλαση: Γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες και σοκολατένια επικάλυψη

Λαχταριστές και τραγανές μπουκιές churros

Τα churros είναι ένα είδος τηγανισμένης ζύμης και είναι ένα γλυκό με προέλευση από την Ισπανία. Μοιάζει σχεδόν με τους δικούς μας λουκουμάδες.

Η συνταγή παρακάτω θα σας ξετρελάνει, γι' αυτό μπείτε άμεσα στην κουζίνα.

Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
  • Αλάτι για γεύση
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 2 αβγά
  • Κανέλα και ζάχαρη για το γαρνίρισμα
  • Λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα

τραγανές μπουκιές churros

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό και λιώστε το βούτυρο και την ζάχαρη αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση.

Βήμα 3

Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.

Βήμα 4

Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε στο μείγμα την βανίλια και ένα ένα τα αβγά και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα σε έναν κώνο ζαχαροπλαστικής, τοποθετήστε μία μύτη με ραβδώσεις και πιέζετε κάθε φορά ώστε να βγάζετε ζύμη περίπου 8 εκατοστών.

Βήμα 6

Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 7

Βυθίστε κάθε churro σε λιωμένο βούτυρο και εν συνεχεία στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα.

Βήμα 8

Σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα, προαιρετικά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share