Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Η πιο εύκολη συνταγή για τους λάτρεις των cupcakes

Λαχταριστά κεκάκια

19 Αυγούστου 2021 13:49
Η πιο εύκολη συνταγή για τους λάτρεις των cupcakes
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα cupcakes είναι αυτά τα λαχταριστά ατομικά κεκάκια, που χορταίνεις και μόνο στη θέα τους, αφού είναι πολύχρωμα με τρούφα, πολύχρωμο γλάσο και ό,τι άλλο μπορεί να χωρέσει το μυαλό του δημιουργού!

Η συνταγή είναι πολύ απλή και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει! Αν λατρεύεις και εσύ τα cupcakes δες εδώ ένα έξυπνο tip που σίγουρα δεν γνώριζες!

Βασική συνταγή cupcake

Υλικά:

  • 100g βούτυρο
  • 100g ζάχαρη
  • 100g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά

Εκτέλεση:

Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μίγμα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα με περίπου μία κουταλιά της σούπας αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.

Μοιράστε το μίγμα στις 12 θήκες cupcake και ψήστε σε ένα προ-θερμασμένο φούρνο στους 180° για 14-18′. Ο χρόνος θα ποικίλλει ανάλογα με το φούρνο σας και το αν χρησιμοποιείτε υποβοήθηση ανεμιστήρα ή όχι.

Αντισταθείτε την επιθυμία να τα παραψήσετε. Από τη στιγμή που θα τα βγάλετε από το φούρνο θα συνεχίσουν να ψήνονται για περίπου 1′ ακόμη έτσι κι αλλιώς.

  • Για το cupcake λεμονιού: Προσθέστε στο μίγμα ένα με δύο κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού.
  • Για το cupcake σοκολάτας: Αντικαταστήστε 25g αλευριού με σκόνη κακάο.

Extra tip: Τα cupcakes έχουν γίνει το νέο trend, γι αυτό μη διστάσετε να τα σερβίρετε στη γιορτή, το πάρτι σας ή ακόμα και στη βάφτιση του παιδιού σας! Αυτό που τα κάνει ξεχωριστά είναι η διακόσμηση, γι αυτό πειραματιστείτε με ό,τι υλικά θέλετε.

Η πιο εύκολη συνταγή για τους λάτρεις των cupcakes

Γλυκό ψυγείου με λεμόνι

Υλικά

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
  • 750 γραμ. ανθότυρο κρέμα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

Για το γαρνίρισμα

γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό ψυγείου με λεμόνι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τη βάση για το τσιζκέικ με ανθότυρο, ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
  • Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσιζκέικ.
  • Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς C, για περίπου 50΄-55΄. Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
  • Το παγώνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share