Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα με 4 τυριά!

Θα σας ξετρελάνει!

17 Αυγούστου 2021 20:43
Η πιο νόστιμη τυρόπιτα με 4 τυριά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για νόστιμη τυρόπιτα με 4 τυριά! Αν θέλετε κάτι διαφορετικό σας έχουμε και τυρόπιτα της τεμπέλας.

Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα εκτιμήσετε. Νόστιμη τυρόπιτα με 4 τυριά, κάθε μπουκιά και απόλαυση! Ιδανική για πρωινό, απογευματινό και ό,τι άλλο θέλετε. Τα παιδιά σας θα την λατρέψουν.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. γάλα, φρέσκο
  • 6 αυγά
  • 1 κιλό μυζήθρα, τριμμένη
  • 400 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 400 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 400 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • Πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Βούτυρο, λιωμένο

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα με 4 τυριά!

Εκτέλεση συνταγής

  • Αρχικά, ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα τυριά και προσθέτουμε πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
  • Στην συνέχεια, βάζουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα στο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση εναλλάξ, βουτυρωμένο το φύλλο τσαλακωμένο και γεμίζουμε μέχρι να τελειώσουν.
  • Τελειώνουμε με 2 φύλλα βουτυρωμένα και κλείνουμε τα φύλλα στο ταψί.
  • Χαράζουμε την πίτα, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε.
  • Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω-κάτω και στην τελευταία σχάρα για 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.
  • Τόσο απλά, η τυροπιτούλα μας είναι έτοιμη.

Λαχταριστή και τραγανή τυρόπιτα... στο πιτς φυτίλι

Ψάχνετε συνταγή για κάτι γρήγορο που θα σας κάνει να... στανιάρετε; Αυτή η λαχταριστή και τραγανή τυρόπιτα είναι εκπληκτική και φτιάχνεται μέσα σε μόλις δέκα λεπτά.

Μια εύκολη σφολιάτα για μικρά και… μεγάλα παιδιά παιδιά που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Για πριν, μάλιστα, έχουμε ένα εξαιρετικό ορεκτικό.

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. γάλα
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 500 γρ. τυρί φέτα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1/4 κτγ πιπέρι

Για το ράντισμα:

  • 100 γρ. σόδα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι

Για το πασπάλισμα:

  • Σουσάμι

Τυρόπιτα τραγανή

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε και σπάμε το τυρί φέτα με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το μπέικεν και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την σόδα το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.
  • Ανοίγουμε 1 συσκευασία 500 γρ. φύλλο κρούστας και τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν.
  • Παίρνουμε ένα ταψί 35χ42 εκ. και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε 4 φύλλα στον πάτο του ταψιού και τα ραντίζουμε πολύ καλά.
  • Κόβουμε σε ψιλές φέτες 4 φύλλα και τα αφρατεύουμε με τα χέρια μας.
  • Τα βάζουμε μέσα στο ταψί και τα ραντίζουμε.
  • Προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα που ψιλοκόψαμε.
  • Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και ραντίζουμε συγχρόνως.
  • Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα που έμειναν (4 )και τα διπλώνουμε προς μέσα .
  • Ραντίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Με ένα ξυλάκι κάνουμε παντού τρύπες σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 c.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share