Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και ρυθμίζουν την υγρασία του σπιτιού σας!

Δημιουργούν άνετη ατμόσφαιρα

6 Αυγούστου 2021 09:23
10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και ρυθμίζουν την υγρασία του σπιτιού σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες κάποιων φυτών να επηρεάζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Τα φυτά δημιουργούν άνετη ατμόσφαιρα, σταθεροποιούν την υγρασία και εκπέμπουν οξυγόνο, βοηθώντας μικρά παιδιά και άτομα με αλλεργίες να αναπνέουν με ασφάλεια.

5 Φυτά που απορροφούν τη περιττή υγρασία από την ατμόσφαιρα

  • Σπαθίφυλλο

10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και ρυθμίζουν την υγρασία του σπιτιού σας!

Πιστεύεται ότι το φυτό φέρνει ευτυχία και αγάπη στο σπίτι. Το σπαθίφυλλο όχι μόνο απορροφά τη περιττή υγρασία, σταθεροποιώντας το κλίμα του σπιτιού, αλλά και καταστρέφει σπόρους μούχλας. Το φυτό μπορεί να ευδοκιμήσει στο μπάνιο με θερμοκρασία χώρου στους +18 ° C.

  • Καφέα (καφεόδεντρο)

10 φυτά εσωτερικού χώρου

Τα καφεόδενδρα ζουν περίπου 25 – 30 χρόνια και ευδοκιμούν κυρίως σε τροπικά κλίματα. Τα άγρια φτάνουν σε ύψος τα 10 μέτρα, το ύψος όμως των καλλιεργούμενων περιορίζεται, για ευκολότερη συγκομιδή. Υπάρχουν δυο βασικά είδη καφεόδενδρου, η Καφέα η αραβική που προέρχεται από την Αιθιοπία και δίνει τους καρπούς με την καλύτερη γεύση και άρωμα, και η Coffea canephora, οι καρποί της οποίας περιέχουν περισσότερη καφεΐνη, και προέρχεται απ’ την Ουγκάντα. Οι πρώτοι καρποί εμφανίζονται στα 5-6 χρόνια, και έτσι είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα ενήλικο δέντρο. Τους αρέσει το νερό και λίγη σκιά, απορροφούν τη περιττή υγρασία του αέρα και γεμίζει το δωμάτιο με τη μυρωδιά της βροχής όταν ποτίζεται.

  • Μυρτιά

10 φυτά εσωτερικού χώρου

Σύμβολο γαλήνης και απόλαυσης. Στο παρελθόν πίστευαν ότι το δέντρο είναι ιερό: επέστρεφε τη νιότη στους ηλικιωμένουν και οι ταξιδιώτες έβρισκαν το δρόμο τους. Σήμερα γνωρίζουμε ότι η μυρτιά επαναφέρει το φυσιολογικό κλίμα, αλλά φροντίζει και την υγεία μας, καθώς τα πτητικά στοιχεία που βρίσκονται στα φύλλα και τα άνθη της σκοτώνουν τα μικρόβια του αέρα.

  • Δάφνη

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και ρυθμίζουν την υγρασία του σπιτιού σας!

Θεωρείται σύμβολο δόξας, νίκης και μεγαλείου. Το φυτό αγαπάει τον υγρό αέρα, τη μερική σκιά και το άφθονο πότισμα όταν ο καιρός είναι ζεστός. Απορροφά την υγρασία από τον αέρα, προσφέροντας ένα φυσιολογικό κλίμα. Τα φύλλα δάφνης μπορούν να αποξηρανθούν και να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική.

  • Λεμονιά

Λεμονιά εσωτερικού χώρου

Η λεμονιά είναι ένα φυτό ευχάριστο από κάθε άποψη: όταν ανθοφορεί γεμίζει τον αέρα με ευχάριστο άρωμα και απορροφά τη περιττή υγρασία της ατμόσφαιρας. Τα φύλλα έχουν πολλές ωφέλιμες ουσίες, αποστειρώνοντας το χώρο γύρω τους. Το φυτό αγαπάει τον ήλιο, το τακτικό πότισμα και το ξηρό έδαφος.

5 Φυτά που προσφέρουν υγρασία σε ξηρό κλίμα

  • Χαμαικυπάρισσος

Φυτά καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και ρυθμίζουν την υγρασία του σπιτιού σας!

Στην Ιαπωνία, ο Χαμαικυπάρισσος θεωρείται ιερό φυτό: πιστεύεται ότι οι ψυχές των νεκρών και οι θεοί ζουν μέσα του. Αυτό το αιωνόβιο φυτό υγραίνει τον αέρα, καταπολεμά τη σκόνη και βοηθάει στους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες. Χρειάζεται μερική σκιά και τακτικό πότισμα.

  • Σανσεβιέρια

Φυτά εσωτερικού χώρου

Αυτό το φυτό είναι ευεργετικό για το κλίμα: υγραίνει τον αέρα, παράγει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου (για το μέγεθός του) και εξουδετερώνει βλαβερά αέρια. Δεν απαιτεί μεγάλη φροντίδα και μπορεί να διακοσμήσει κάθε γωνιά του σπιτιού.

  • Συκή

Υγρασία του σπιτιού και φυτά

Η συκή είναι από τα πιο δημοφιλή σπιτικά φυτά. Υγραίνει τον αέρα, εκπέμπει οξυγόνο, εξουδετερώνει τις τοξίνες και τους ιούς και κατακρατεί τη σκόνη. most popular house plant. Του αρέσει οι μεγάλοι χώροι και το ημίφως. Δε του αρέσουν τα ρεύματα και το υπερβολικό πότισμα.

  • Δενδρύλλιο Κισσού

Φυτό που καθαρίζει την ατμόσφαιρα

Ο κισσός ήταν γνωστός στην Ελλάδα από την εποχή του Ομήρου και ονομαζόταν «Διονύσιον», επειδή ήταν αφιερωμένος στο θεό Διόνυσο. Οι αρχαίοι Έλληνες στεφάνωναν με κισσό τα αγάλματα του Διονύσου, τους ποιητές και τους πότες, επειδή τον θεωρούσαν σύμβολο της αθανασίας και αντίδοτο για τον πονοκέφαλο από τη μέθη. Του αρέσει να αναρριχάται και ψάχνει το φως. Προσαρμόζεται εύκολα σε ξηρό αέρα, υγραίνει σταδιακά το χώρο, αλλά χρειάζεται μερική σκιά και τακτικό πότισμα.

  • Καλαχόη

Φυτό για μέσα στο σπίτι

H Καλαχόη προέρχεται από τη Μαδαγασκάρη και ευδοκιμεί σε ξηρό αέρα: η υγρασία συγκεντρώνεται στα φύλλα της και ρυθμίζει το κλίμα του σπιτιού. Δε χρειάζεται πολύ πότισμα, αλλά φροντίστε να βλέπει αρκετό ήλιο.

Έξτρα χρήσιμη πληροφορία: Φούρνος μικροκυμάτων: Δείτε τι κάνει στα φυτά και θα τον πετάξετε

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share