Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρολάκια πίτσας με σπιτική ζύμη

Λαχταριστή συνταγή

4 Αυγούστου 2021 11:23
Ρολάκια πίτσας με σπιτική ζύμη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ατομικά ρολάκια πίτσας με σπιτική ζύμη. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή, που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν θέλετε ένα πιο απλό σνακ, δείτε εδώ συνταγή για τυροψωμάκια.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό
  • 1 ½ φακελάκι ξηρή μαγιά (στιγμής)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • περίπου ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (λίγο κάτω απ’ τη μέση) και λίγο ακόμη για το λάδωμα της επιφάνειας
  • περίπου 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό (λίγο κάτω απ’ τη μέση)

Για τη γέμιση

  • 2/3 του φλιτζανιού, έτοιμη ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. φέτες καπνιστής γαλοπούλας
  • 250 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το λάδι και το νερό σε μια ευρύχωρη κούπα και ανακατεύετε αρχικά με μαχαίρι για να αναμειχθούν τα στερεά με τα υγρά υλικά και στη συνέχεια ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας και στα τοιχώματα.
  • Φτιάχνετε πρόχειρα μια μπάλα και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη στην άκρη 30’.
  • Μόλις περάσει το μισάωρο, λαδώνετε ή βουτυρώνουμε το μεγάλο, παραλληλόγραμμο ταψί του φούρνου. Με τον πλάστη ανοίγετε μία λεπτή, ορθογώνια ζύμη.
  • Λαδώνετε ελαφρά την επιφάνεια της ζύμης, απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά, τα αλλαντικά. Τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό, κλείνετε την άκρη με λίγο νερό και κόβετε σε ισομεγεθή ρολάκια.
  • Βάζετε τα ρολάκια στο ταψί.
  • Τα αφήνετε άλλο ένα δεκάλεπτο σκεπασμένα στην άκρη. Ανάβετε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 200° C και ψήνετε τα ρολάκια στους 200° C για 30’ περίπου (ίσως λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο ανάλογα το φούρνο).

Πίτσα με κιμά στο πυρέξ

Υλικά

  • Μπέικον 5 φέτες ψιλοκομμένες
  • Κιμάς Μοσχαρίσιος 800 γραμμ.
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
  • Σάλτσα Ντομάτας 500 γραμμ. με βασιλικό
  • Νερό ½ φλιτζάνι
  • Ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού
  • Ρίγανη ½ κουταλάκι του γλυκού ξερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι 200 γραμμ.
  • Γάλα 300 γραμμ. φρέσκο
  • Βούτυρο 60 γραμμ. μαλακωμένο
  • Αυγά 2 μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ντοματίνια 8 κομμένα στη μέση
  • Πιπεριά 1 πράσινη ψιλοκομμένη
  • Ρεγκάτο 300 γραμμ. τριμμένο

Ζύμη σπιτική, γέμιση με κιμά, μπέικον και σάλτσα ντομάτας. Και από πάνω ζουμερά ντοματίνια και άφθονο ρεγκάτο. Πώς θα μπορούσε στα αλήθεια ένα τέτοιο φαγάκι, τρυφερό και μαμαδίστικο, να μην είναι απλά απολαυστικό;

Συνολικός χρόνος

1 ώρα 50 λεπτά

Συνταγή για πίτσα στο πυρέξ

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά να ροδίσει σε πλασοτέ κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Χρησιμοποιούμε μια ξύλινη κουτάλα για να τον ξεσβολιάζουμε.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5’, μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.
  • Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 30-40’, μέχρι να μείνει με λίγα υγρά.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά στον κάδο του μίξερ και τα δουλεύουμε με το εργαλείο που λέγεται γάντζος. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις έχουμε μια λεία και ομοιόμορφη ζύμη. Έχουμε υπόψη μας ότι θα είναι αρκετά ρευστή.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα και κάτω αντίσταση.
  • Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα του κιμά.
  • Σκορπίζουμε τα ντοματίνια και την πιπεριά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το ρεγκάτο.
  • Ψήνουμε την πίτσα για 40’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Τη βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε 10’ προτού σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share