Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τραγανά μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς μίξερ

Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα

2 Αυγούστου 2021 11:39
Τραγανά μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς μίξερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νηστίσιμα τραγανά μπισκότα πορτοκαλιού. Μια πεντανόστιμη, οικονομική συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα με γεύση και άρωμα πορτοκαλιού. Φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα και δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσουμε μίξερ.

Υλικά

  • Σπορέλαιο 1 ποτήρι
  • Πορτοκάλι 1 ποτήρι χυμό φρέσκο
  • Ζάχαρη 1 ποτήρι
  • Πορτοκάλι ξύσμα
  • Βανίλια 1
  • Μπέικιν Πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
  • Σόδα μισό κουταλάκι του γλυκού
  • Αλεύρι 600- 800 γραμμάρια περίπου

Αυτά τα λαχταριστά μπισκοτάκια είναι πολύ πλούσια σε γεύση και λιώνουν στο στόμα. Τα έφτιαξα το πρωί και μέχρι το απόγευμα είχαν εξαφανιστεί. Εκτός από πολύ νόστιμα είναι και υγιεινά, έτσι μπορούν να τα καταναλώσουν τα παιδιά, άφοβα. Συνοδεύουν ιδανικά ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, είναι τέλεια για κολατσιό και φυσικά είναι ένα εξαιρετικό κέρασμα την περίοδο της νηστείας.

Αν λοιπόν σας αρέσουν και εσάς τα μπισκότα, διαβάστε την συνταγή μπείτε στην κουζίνα σας και φτιάξτε τα. Θα ξετρελαθούν όλοι όσοι τα δοκιμάσουν!

Τραγανά μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς μίξερ

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι και την ζάχαρη στο μπολ και την ανακατεύουμε με σύρμα για 5 λεπτά, κρατάμε από πάνω το ποτήρι με το χυμό και διαλύουμε μέσα την σόδα και το ρίχνουμε μέσα, συνεχίζουμε ρίχνουμε το ξύσμα και τέλος την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι χούφτα χούφτα ζυμώνοντας τα. Θέλουμε μια μαλακή αφράτη ζύμη.

Την σκεπάζουμε για 15 λεπτά. Στην συνέχεια την τοποθετούμε στον πάγκο μας και την ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο (1 εκατοστού) κόβουμε δισκάκια με το στόμιο ενός ποτηριού. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα, ρίχνουμε πάνω ζάχαρη και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Φυσικά ανάλογα τον φούρνο. Τα υλικά τα μετράμε όλα με το ίδιο ποτήρι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share