Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κόστος κάτω από 5 ευρώ και μόνο 2 υλικά

Θα σας τρέχουν τα σάλια!

28 Ιουλίου 2021 14:06
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κόστος κάτω από 5 ευρώ και μόνο 2 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα γλυκό ψυγείου με 2 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά, χωρίς ψήσιμο, με κόστος λιγότερο από 5 ευρώ. Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους για όλες τις περιστάσεις. Με την ευκαιρία να σας προτείνουμε άλλη μια συνταγή για ελαφρύ και δροσερό γιαουρτογλυκό με κεράσια που μοιάζει με cheesecake.

Διαβάστε τη συνταγή για το γλυκό ψυγείου με μπισκότα cookies:

Υλικά

  • 40 cookies σοκολάτας (σχεδόν 3 πακέτα)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35 %
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και (προαιρετικά) τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.
  2. Στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τοποθετείτε ένα στρώμα σαντιγί διαμέτρου (κυκλικού) 20-25 εκ. περίπου. Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε 13 κούκις περίπου. (Κόψτε στη μέση 1-2 κούκις προκειμένου να καλυφθεί η επιφάνεια). Καλύπτετε με σαντιγί τα κούκις. Συνεχίζετε άλλες 2 φορές με στρώσεις κούκις σαντιγί, τελειώνοντας τη τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού.
  3. Θρυμματίστε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε στην επιφάνεια το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και από τη προηγούμενη ημέρα. Σερβίρετε το γλύκισμα σκέτο ή με παγωτό και το απολαμβάνετε.

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κόστος κάτω από 5 ευρώ και μόνο 2 υλικά

Κορμός σεμιφρέντο με κρέμα και nutella

Μια αγαπημένη, εύκολη συνταγή με λίγα υλικά, που θα λατρέψετε. Λαχταριστός, κορμός σεμιφρέντο με κρέμα ανάμεικτη με νουτέλα, πασπαλισμένη με φουντούκια και σιρόπι σοκολάτας. Ένα υπέροχο εύκολο και γρήγορο, γλύκισμα για να το απολαύσετε ως επιδόρπιο ή με το καφέ σας με την οικογένειά σας και τους επισκέπτες σας.

Υλικά συνταγής

  • 2 αυγά
  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, κρύα, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 400 γρ. Nutella
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • 20-30 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια

Για γαρνίρισμα

  • ψιλοκομμένα φουντούκια
  • σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διάσταση βάσης 11 × 25 εκ. και στρώνετε με χαρτί ψησίματος τη βάση της και τα τοιχώματα φροντίζοντας να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά, για να ξεφορμάρετε εύκολα το κορμό. Χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.

κορμός σεμιφρέντο νουτέλα

Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα τοποθετείτε σε μπεν μαρί σε μέτρια θερμοκρασία (σε νερό που ήδη έχει έλθει σε ήπιο βρασμό). Αρχίζετε να χτυπάτε με σύρμα ή με μίξερ χειρός το μείγμα αυγών ζάχαρης, μέσα στο μπεν μαρί, χτυπώντας διαρκώς μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα (η διαδικασία αυτή γίνεται για να ψηθεί το αυγό).

Αφαιρείτε το μείγμα από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς χτυπώντας το ελαφρώς ανά διαστήματα με σύρμα. Όταν κρυώσει, το ρίχνετε σταδιακά, λίγο τη φορά, μέσα στη χτυπημένη σαντιγί και το ανακατεύετε με μια μαρίζ, με πολύ απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Για τη συναρμολόγηση: Ρίχνετε το 1/4 του μείγματος της κρέμας στη φόρμα και την ισιώνετε με την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού. Από πάνω τη περιχύνετε με 2-3 κ.σ. Noutella απλώνοντάς τη με την ανάποδη του βρεγμένου κουταλιού για να καλύψει όσο το δυνατός μεγαλύτερη επιφάνεια. Πασπαλίζετε από πάνω λίγα τριμμένα φουντούκια.

Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τις στρώσεις κρέμας, νουτέλας, φουντουκιών, μέχρι να γεμίσει η φόρμα, τελειώνοντας με στρώση κρέμας. Μπορείτε να κάνετε όσες στρώσεις θέλετε, ανάλογα με τη ποσότητα των υλικών που θα βάζετε. Τοποθετείτε τη φόρμα στη κατάψυξη για 4-6 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά ο κορμός.

κορμός σεμιφρέντο κρέμα

20 λ πριν σερβίρετε, το αφαιρείτε από τη κατάψυξη, το αφήνετε να ξεπαγώσει και μαλακώσει ελαφρώς και μετά το ξεφορμάρετε, αναποδογυρίζοντας το, σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος. Αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος, το περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας και το πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα φουντούκια. Το ξαναβάζετε για 20 λ στη κατάψυξη και στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share