Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το λάδι, το αλεύρι, το μπέικιν και λίγο αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε, αν κολλάει στα χέρια βάζουμε ακόμα λίγο αλεύρι.
Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τυρί φέτα θρυμματισμένο, τυρί κρέμα, μπόλικη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Σε μια φόρμα βάζουμε λαδόκολλα. Απλώνουμε τη μισή ζύμη, βάζουμε τη γέμιση, απλώνουμε από πάνω την άλλη μισή ζύμη. Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού ανακατεμένο με γάλα και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.
Αυτή η συνταγή για μία τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, είναι ό,τι πρέπει για τις φορές που βιάζεστε, πεινάτε, δε βρίσκετε συνοδευτικό, θέλετε ένα σνακ, αναρωτιέστε πώς να να δώσετε άλλο αέρα στο πρωινό σας, ψάχνετε κάτι ελαφρυ για βραδινό…
Δηλαδή όπως καταλάβατε, για όλες τις ώρες, για μικρούς και μεγάλους, χωρίς πολύ κόπο!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
400 γρ. κασέρι τριμμένο
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
150 γρ. καλαμποκάλευρο
3 αυγά μεσαίου μεγάθους
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά και το γιαούρτι.
Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, καθώς και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε την πίτα σε ένα μεσαίο ταψί και ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά της με σπάτουλα ή αν δεν έχετε, με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού.
Ψήνουμε για 45-50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού την κόψουμε.