Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Vegan μπολονέζ: Φανταστικός κιμάς από φακές!

Δεν καταλαβαίνεις ότι τρως φακές

26 Ιουλίου 2021 15:58
Vegan μπολονέζ: Φανταστικός κιμάς από φακές!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή τη συνταγή πρέπει να την προσέξετε και να τη δοκιμάσετε. Κιμάς από φακές που μας δίνει μια απίθανη vegan μπολονέζ! Το μυστικό είναι να δημιουργήσουμε μια πηχτή σάλτσα με πολλά μυρωδικά και οι φακές να είναι al dente. Δεν καταλαβαίνεις ότι τρως φακές! Πραγματικά μιλάμε για μεταμόρφωση. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Αν τα παιδάκια σας δεν τρώνε φακές σούπα, φτιάχτε πένες και ανακατέψτε τη σάλτσα με την καμουφλαρισμένη φακή.

ΥΛΙΚΑ:

  • 140γρ. κρεμμύδι
  • 250γρ. φακές
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 50γρ. πιπεριά
  • 100γρ. καρότο
  • 2φλ. νερό
  • 500γρ. ντομάτα
  • 5κ.σ. ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • μαϊντανό
  • αλάτι κ πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με τα αλεσμένα λαχανικά και το νερό να πάρουν μια βράση.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα και μαγειρεύουμε ώσπου να σωθούν τα υγρά και να πήξει το φαγάκι. (αν δεν έχουν βράσει ακόμα οι φακές, βάζουμε λίγο ζεστό νερό).
  • Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο.
  • Συνοδεύουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Τέλειες φακές με παρμεζάνα και σπανάκι!

Το Athensmagazine.gr σας βρίσκει τις καλύτερες συνταγές! Φτιάξτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε τις φακές με παρμεζάνα και σπανάκι που θα γίνουν οι αγαπημένες σας!

Θα θέλετε να τις φτιάχνετε συνέχεια!

Υλικά:

Φακές συνταγή

  • 400 γρ. φακές
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 140 γρ. σπανάκι
  • 125 γρ. φρυγανιά
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 κ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε ελαιόλαδο σε καυτό τηγάνι και αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι. Όταν "λιώσει" το σπανάκι, προσθέτουμε τις φακές, αλάτι, ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά να ενοποιηθούν

Μεταφέρουμε το μίγμα σ' ένα βαθύ πυρίμαχο μπολ και καλύπτουμε με τη φρυγανιά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα. Βάζουμε το μπολ στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 °C για 25 λεπτά, μέχρι η φρυγανιά να ροδίσει και το τυρί να λιώσει.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό προσθέτοντας λίγη περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.

Καλή επιτυχία!

Τέλεια σαλάτα με φακές και ντοματίνια!

Συνταγή φακές

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε την τέλεια σαλάτα με φακές και ντοματίνια!

Υλικά:

  • 200 γραμμάρια φακές
  • 50 γραμμάρια ντοματίνια
  • 60 γραμμάρια φέτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ελιές χωρίς τα κουκούτσια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις φακές μαζί με τη δάφνη, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνουμε στο για 15 περίπου λεπτά.

Ύστερα κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε μαζί με τις ελιές και τη φέτα στις φακές. Ανακατεύουμε και ολοκληρώνουμε ρίχνοντας το μαϊντανό και το δυόσμο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share