Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το πιο εύκολο καλοκαιρινό γλυκό με μπισκότα!

Απλό και γρήγορο γλυκό που θα λατρέψετε

21 Ιουλίου 2021 11:53
Το πιο εύκολο καλοκαιρινό γλυκό με μπισκότα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπισκοτογλυκά υπάρχουν πολλά, η συγκεκριμένη συνταγή όμως είναι ίσως η καλύτερη και πιο αγαπημένη για να φτιάξετε ένα απλό και γρήγορο γλυκό, με απίστευτη νοστιμιά, ιδανικό για κάθε στιγμή του καλοκαιριού.

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 1 αυγό
  • 250γρ. μαργαρίνη soft
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές κακάο
  • ½ κιλό ζάχαρη άχνη
  • 1/3 ποτήρι γάλα
  • τρούφα (ή τριμμένη σοκολάτα)
  • λίγο γάλα για τα μπισκότα

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε στο μίξερ το αυγό, τη μαργαρίνη, τη βανίλια, το κακάο, τη ζάχαρη και το γάλα.
  • Βρέχετε τα μπισκότα με το γάλα και τα στρώνετε στον πάτο ενός πυρέξ.
  • Απλώνετε από πάνω μια στρώση από το μείγμα, έπειτα άλλη μια στρώση μπισκότα και τελειώνετε με μια ακόμα στρώση από το μείγμα.
  • Πασπαλίζετε με την τρούφα ή την τριμμένη σοκολάτα και το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες μέχρι να παγώσει.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με φράουλες!

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό μπισκοτογλυκό με πτι μπερ και φρέσκες φράουλες. Αφράτο, μυρωδάτο και δροσερό για σας τους αγαπημένους σας και τους επισκέπτες σας. Απολαύστε το !!!

Υλικά συνταγής

900 γρ. φράουλες σε φέτες

3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. βανίλια σκόνη

28 μπισκότα τύπου πτι μπερ

σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπήστε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.

Στρώνετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνετε από πάνω μια στρώση μπισκότα. Βάζετε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε τέσσερα στρώματα μπισκότων.

Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτετε το γλυκό σας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα. Το περιχύνετε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και το απολαμβάνετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share