Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνταγή για το πιο εύκολο παστίτσιο χωρίς κιμά σε 45 Λεπτά

Πεντανόστιμο!

19 Ιουλίου 2021 18:22
Συνταγή για το πιο εύκολο παστίτσιο χωρίς κιμά σε 45 Λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το παστίτσιο είναι από τα αγαπημένα μας ελληνικά φαγητά. Αν δεν είσαι λάτρης του κιμά, εμείς σου έχουμε μία συνταγή η οποία θα σε ξετρελάνει..

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό πένες
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 1/4 ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι,
  • οσχοκάρυδο τριμμένο

Παστίτσιο χωρίς κιμά συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ΄ένα πυρέξ βάζουμε τις πένες όπως είναι από το πακέτο, ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και το αλλαντικό που θέλουμε σε κομματάκια (αν βάλουμε βέβαια).
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα ανακατεύουμε με το γάλα και τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο πυρέξ που έχουμε τις πένες.
Το ψήνουμε στους 200 C μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 45` ανάλογα το φούρνο μας.

Bonus: Εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, για να την απολαύσετε ως πρωϊνό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας με ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. τυρί φέτα
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμέν

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά για 10 λ. Λυώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα. (Αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι).

Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλυδίτσες και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.

Εύκολη Συνταγή Για Μια Αφράτη Και Γευστικότατη Τυρόπιτα Με Γιαούρτι Χωρίς Φύλλο

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share