Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πανεύκολο και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ που σαρώνει - Θα σας ξετρελάνει!

Πρόκειται για ένα σνακ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

16 Ιουλίου 2021 08:28
Πανεύκολο και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ που σαρώνει - Θα σας ξετρελάνει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα αλμυρό κέικ που έχει γίνει viral, διότι είναι πεντανόστιμο και κυρίως πανεύκολο, καθώς απαιτούνται 200 γραμμάρια από όλα τα υλικά.

Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, ενώ είναι η ιδανική λύση, για πρωινό, κολατσιό στο σχολείο, τη δουλειά και τις απογευματινές λιγούρες.

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 4 αβγά
  • κομματάκια φέτας
  • Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να «αφρατέψει» και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι.
Τέλος προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κεικ μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει καλά.
Μπορείτε να τα κάνετε και σαν σαν αλμυρά cupcakes τα έκανα και βγήκαν τέλεια!!!!Θέλουν γύρω στο μισάωρο ψήσιμο!

Πανεύκολο και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ που σαρώνει - Θα σας ξετρελάνει!

Ιταλική συνταγή: Ριζότο με μανιτάρια!

Φτιάξτε το πεντανόστιμο αυτό ριζότο με μανιτάρια και θα νιώσετε σαν Ιταλοί.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15' Χρόνος μαγειρέματος:25' Έτοιμο σε:40'
afitalia, Ιταλία, ιταλική κουζίνα, μανιτάρια, ριζότο, ρύζι

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ντίνα Νικολάου

Υλικά
500γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα, αρμπόριο ή καρναρόλι
1 κρεμμύδι ξερό, πολύ ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζλανι κρασί λευκό ξηρό
1.500 ml ζωμό κρέατος καυτό (τον διατηρείτε σε μια κατσαρόλα δίπλα από το ριζότο, σε χαμηλή φωτιά)
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Αδειάζετε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε το σκόρδο, το τσίλι και το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί για μια κατσαρόλα προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζωμό. Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το ριζότο να σιγοβράζει μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το ζωμό.

Προσθέτετε άλλο ένα φλιτζάνι ζωμού και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20-25 λεπτά περίπου, προσθέτοντας ζωμό κάθε φορά που απορροφάτε από το ρύζι μέχρι να χυλώσει το ριζότο.

Λίγο πριν τελειώσετε με τη διαδικασία (περίπου στα 20 λεπτά) αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τα μανιτάρια, την παρμεζάνα και το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά, και αφήνετε το ριζότο να βράσει για 2 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share