Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα

Γρήγορο και νόστιμο!

13 Ιουλίου 2021 13:28
Εύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και οχι μόνο. Καλή σας απόλαυση

  • 600 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ
  • 2 βανίλιες
  • 10 γραμμάρια ζελατίνη

Αφήνουμε για 15-30 λεπτά στο ψυγείο την κρέμα να πάρει υφή γιαουρτιού

  • 1 συσκευασία πτι μπερ παπαδοπούλου
  • απλώνουμε το 1/3 της κρέμας στην πρώτη στρώση
  • περνάμε δεύτερη στρώση με τα μπισκότα και ρίχνουμε το υπόλοιπο 1/3 από πανω. Το ίδιο κάνουμε για άλλη μια στρωση και βάζουμε από πάνω μια τελευταία σειρά από μπισκότα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Αν μας αρέσει η σοκολάτα μπορούμε να ρίξουμε από πανω μια στρώση κουβερτούρας ή ψύγματα σοκολάτας για να πάρει τη γεύση.

 Εύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα

Λαχταριστό και πανεύκολο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σοκολάτα

Γλυκό ψυγείου: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια συνταγή για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με ανάλαφρη βελούδινη γεύση σοκολάτας, ιδανικό για σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, το απόλυτο κέρασμα για τους επισκέπτες σας καθώς και το τέλειο επιδόρπιο.

Μια συνταγή για ένα γλύκισμα εξαιρετικά εύκολο στη παρασκευή του που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε το! Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια λαχταριστή συνταγή για εκμέκ κανταΐφι με κρέμα σοκολάτας στο… ποτήρι.

Υλικά συνταγής

  • 1 μεταλλικό κουτί φυτική σαντιγύ κρέμα (Morfat creamy), κρύα τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο
  • 300 ml γάλα φρέσκο πλήρες λιπαρών
  • 3 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 400 γρ. μερέντα, μαλακωμένη καλά σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. τρούφα σοκολάτας

Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και μερέντα

Γλυκό ψυγείου: Εκτέλεση συνταγής

  • Αφήνετε το φυτική κρέμα Morfat τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια τη χτυπάτε στο μίξερ για 6 λ να αφρατέψει πολύ καλά και την αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και το κακάο. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  • Μόλις κρυώσει το μείγμα γάλακτος βουτάτε μέσα, πολύ γρήγορα για να μη μουλιάσουν, ένα ένα τα σαβαγιάρ και τα στρώνετε σε ένα τετράγωνο ταψί 24 εκ ή αντίσχοιχο μακρόστενο. Πάνω από τα σαβαγιάρ αλείφετε μια στρώση μερέντα και τη πασπαλίζετε με λίγη τρούφα.
  • Από πάνω απλώνετε μια λεπτή στρώση σαντιγί και μετά επαναλαμβάνετε τις στρώσεις (μουσκεμένα μπισκότα, μερέντα, σαντιγί) φροντίζοντας να κρατήσετε λίγη τρούφα σοκολάτας με την οποία θα πασπαλίσετε τη σαντιγί που θα είναι η τελευταία στρώση του γλυκού. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες και μετά σερβίρετε.

Tips: Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ανάμεσα στις στρώσεις. Μη μουλιάσετε τα σαβαγιάρ να απορροφήσουν πολύ γάλα γιατί μετά το γάλα θα τρέξει στο γλυκό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share