Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Οι πιο νόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο

Σέρβιρε με τζατζίκι!

12 Ιουλίου 2021 14:00
Οι πιο νόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο

Ποιος δεν λαχταράει κολοκυθοκεφτέδες που μας θυμίζουν κάποια εξόρμηση κάποτε στη ζωή μας σε ένα ταβερνάκι με καλή παρέα και μουσική;

Παρακάτω σου έχουμε μια μοναδική συνταγή και σου υποσχόμαστε έναν γαστρονομικό οργασμό!

Και αν είσαι λίγο πιο μερακλής και εναλλακτικός εδώ μπορείς να δεις συνταγή με κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι καρότου!

κολοκυθοκεφτέδες πατάτες φούρνου συνταγή

Υλικά

  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πατάτα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 150γρ. ανθότυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνε καλά το κολοκυθάκι και τρίψ' το σε ένα μπολ με μια πετσέτα. Αλάτισε το και άφησε το να βγάλει τα υγρά του. Στο μεταξύ, βάλε την πατάτα σου να βράζει και αφού βράσει, τρίψ' την σε ένα μπολ.

Μόλις περάσει το μισάωρο, στύψε με τα δυο σου χέρια καλά το κολοκυθάκι μέσα στην πετσέτα. Έπειτα ρίξ' το στο μπολ με την τριμμένη πατάτα.

Πρόσθεσε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά- άνηθο, αυγό, ανθότυρο, φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι. Πρόσθεσε λίγο έξτρα αλάτι αν πιστεύεις ότι χρειάζεται. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και παράλληλα προθέρμανε τον φούρνο στους 180.

Αφού ανακατευθούν όλα τα υλικά μαζί ξεκίνα να πλάθεις τα κολοκυθοκεφτεδάκια σου. Βάλ' τα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν! Οι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα είναι έτοιμοι και πεντανόστιμοι.

Σέρβιρε με τζατζίκι!

Bonus Tips:

Αν δεν σου αρέσει ο άνηθος μπορείς να τον παραλείψεις. Μπορείς επίσης να βάλεις δυόσμο ή μαϊντανό αντί για άνηθο. Επίσης, αν δεν σου αρέσει το ανθότυρο μπορείς να βάλεις φέτα τριμμένη. Τέλος, αν και ο φούρνος είναι πιο υγιεινή επιλογή, μπορείς να τηγανίσεις τους κολοκυθοκεφτέδες σου!

Extra συνταγή: Ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε αυθεντική ιταλική καρμπονάρα!

Αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες για πολλούς, μιας και η πλούσια γεύση της καρμπονάρας μαγεύει όποιον τη δοκιμάσει. Ωστόσο, στην Ελλάδα και όχι μόνο, οι περισσότεροι τη μαγειρεύουν εντελώς λάθος. Ωστόσο εκτός από αυτή την συνταγή δείτε εδώ πως θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μωσαϊκό έτοιμο στο τσακ μπαμ.

Μάλιστα, πολλά εστιατόρια σερβίρουν μια άθλια εκδοχή της με τα μακαρόνια να κολυμπάνε σε κρέμα γάλακτος με συνοδεία μπέικον ή ακόμα και ζαμπόν κακής ποιότητας. Αυτό δεν είναι καρμπονάρα. Ο Antonio Carluccio θεωρείται "πατέρας" της ιταλικής κουζίνας στην Μεγάλη Βρετανία, έχοντας γράψει δεκάδες βιβλία και παρουσιάσει για χρόνια πετυχημένες εκπομπές, ενώ υπήρξε ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αλυσίδας ιταλικών εστιατορίων στη χώρα.

Από τη κουζίνα του πέρασε και αναδείχθηκε και ο Jamie Oliver, για λογαριασμό του οποίου ο Carluccio γύρισε και το παρακάτω βίντεο στο οποίο παρουσιάζει την αυθεντική ιταλική συνταγή της καρμπονάρα.

Οι αυστηρές του οδηγίες είναι οι εξής:

  • Όχι λάδι στο βράσιμο των ζυμαρικών (και εννοείται δεν σπάμε ποτέ τα σπαγγέτι)
  • Απαγορεύεται ρητά κάθε χρήση κρέμας γάλακτος. Αυγά και παρμεζάνα συνθέτουν την κρεμώδη σάλτσα που προσθέτουμε στο τέλος.
  • Τα ζυμαρικά μαζί με το σωταρισμένο σε ελαιόλαδο γκουαντσάλε ή παντσέτα πρέπει να κρυώσουν ελαφρώς πριν ρίξουμε την κρέμα των αυγών καθώς διαφορετικά αυτά θα γίνουν σαν ομελέτα πάνω και ανάμεσα τους.

Παραδοσιακή μακαρονάδα τσουχτή από την Μάνη που γίνεται στην στιγμή και θα σας μείνει αξέχαστη

Έχετε επιθυμήσει να φάτε μακαρόνια τσουχτή; Σε περίπτωση που θελήσετε να τα μαγειρέψετε, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής. Το βέβαιο είναι πως θα πετύχετε, το αποτέλεσμα, που επιθυμείτε. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για κέικ με κουβερτούρα που θα σας τρέχουν τα σάλια.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
  • 300 γραμμάρια μυζήθρα ξερή και ψιλοτριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 4 αυγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Συνταγή για μακαρονάδα τσουχτή από την Μάνη

Εκτέλεση συνταγής

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε μία μεγάλη κατσαρόλα για να βράσουνε.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο και βούτυρο σε ένα τηγάνι για να ζεσταθούν.
  • Στο τηγάνι, με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, προσθέτουμε τριμμένη μυζήθρα.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια μας και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα μας.
  • Ρίχνουμε στα ζυμαρικά μας, το μείγμα τυριού.
  • Τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι δύο αυγά μάτια.
  • Τοποθετούμε επίσης στο αντικολλητικό τηγάνι μας λίγο ελαιόλαδο για να τα τηγανίσουμε.
  • Σερβίρουμε στο πιάτο μας, τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά (σ.σ. ανάλογα με τις προτιμήσεις μας).
  • Σε περίπτωση που το επιθυμούμε, τρίβουμε πιπέρι και βάζουμε και επιπλέον μυζήθρα.
  • Επίσης, σπάμε τον κρόκο για να «τρέξει» μέσα στα μακαρόνια μας.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share