Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ακαταμάχητο γαλακτομπούρεκο με τέλειο σιρόπι και τραγανό φύλλο

Η συνταγή της χρονιάς!

11 Ιουλίου 2021 20:46
Ακαταμάχητο γαλακτομπούρεκο με τέλειο σιρόπι και τραγανό φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λατρεύεται το γαλακτομπούρεκο; Το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας προσφέρει μια υπέροχη συνταγή! Είστε έτοιμοι;

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά και τη μισή ζάχαρη.

Χτυπάμε για 3-4 λεπτά.

Στο τέλος το μείγμα που θα έχουμε θα μοιάζει με μια ελαφριά μαρέγκα.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και την άλλη μισή ζάχαρη, τις βανίλιες και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση.

Με το που δούμε μπουρμπουλήθρες, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι που να πήξει καλά το μείγμα μας για 3-4 λεπτά.

Όταν το σύρμα αφήνει σημάδια στο μείγμα τότε σημαίνει ότι έχει πήξει και είναι έτοιμο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.Βάζουμε το πρώτο και το δεύτερο φύλλο ανοιχτά σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Βουτυρώνουμε και βάζουμε τα μισά φύλλα διπλωμένα και βουτυρωμένα.

Μετά την κρέμα και από πάνω διπλωμένα στη μέση τα υπόλοιπα φυλα.Χαράζουμε και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και κάτι μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω.

Σιρόπιασμα κρύο το σιρόπι Ζεστό το γλυκό.

Aν θέλετε κάτι αλμυρό έχουμε την εξής τέλεια συνταγή: Κόβει την ζύμη σε 3 κομμάτια και βάζει 2 χοτ ντογκ στις άκρες. Αυτή η συνταγή, σίγουρα θα σας ξετρελάνει!

γαλακτομπούρεκο με τέλειο σιρόπι και τραγανό φύλλο..

Υλικά

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 100γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Για την κρέμα

  • 200 γραμ ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 90 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 4 αβγά
  • 50γρ βούτυρο
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2.5 κούπες νερό
  • λίγες σταγόνες λεμονιού
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share