Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μήπως τρίβετε λάθος το τυρί όλη σας τη ζωή;

Δείτε τον τρόπο για να μην κάνετε χάλια την κουζίνα

8 Ιουλίου 2021 12:42
Μήπως τρίβετε λάθος το τυρί όλη σας τη ζωή;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τριμμένο τυρί πολλοί αγάπησαν, το τρίψιμό του όμως, ουδείς! Εσείς πώς τρίβετε το τυρί; Αν είστε από αυτούς που κρατάνε τον τρίφτη όρθιο και ανεβοκατεβάζουν το χέρι, ήρθε η ώρα να μάθετε μια άβολη αλήθεια: Υπάρχει ένας πιο εύκολος και αποδοτικός τρόπος να τρίψετε το τυρί, χωρίς αυτό να διασκορπίζεται εδώ κι εκεί, κάνοντας χάλια τον πάγκο της κουζίνας ή το τραπέζι.

Χρήστης του Twitter έδειξε τον «σωστό» τρόπο για να τρίβουμε το τυρί και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Φαίνεται τόσο απλό κι όμως η αντίδραση του κόσμου στο συγκεκριμένο βίντεο αποδεικνύει ότι δεν ήμασταν οι μόνοι που δεν σκεφτήκαμε ποτέ να το δοκιμάσουμε.

Προφανώς, γυρνώντας τον τρίφτη στο πλάι και τρίβοντας το τυρί με οριζόντιες κινήσεις κατά μήκος της επιφάνειάς του, η διαδικασία γίνεται με μεγαλύτερη άνεση και ταχύτητα.

Αυτή η μέθοδος μας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο, αφού δεν χρειάζεται να σταθεροποιήσουμε τον τρίφτη πάνω σε πιάτο ή μπολ, το τυρί μένει μέσα στον τρίφτη και δεν δημιουργείται ένας χαμός στην κουζίνα, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει και κίνδυνος να τραυματίσουμε τα δάχτυλά μας όπως συχνά συμβαίνει με τον κλασικό τρόπο.

Φαίνεται τόσο απλό κι όμως η αντίδραση του κόσμου στο συγκεκριμένο βίντεο αποδεικνύει ότι δεν ήμασταν οι μόνοι που δεν σκεφτήκαμε ποτέ να το δοκιμάσουμε.

Προφανώς, γυρνώντας τον τρίφτη στο πλάι και τρίβοντας το τυρί με οριζόντιες κινήσεις κατά μήκος της επιφάνειάς του, η διαδικασία γίνεται με μεγαλύτερη άνεση και ταχύτητα.

Αυτή η μέθοδος μας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο, αφού δεν χρειάζεται να σταθεροποιήσουμε τον τρίφτη πάνω σε πιάτο ή μπολ, το τυρί μένει μέσα στον τρίφτη και δεν δημιουργείται ένας χαμός στην κουζίνα, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει και κίνδυνος να τραυματίσουμε τα δάχτυλά μας όπως συχνά συμβαίνει με τον κλασικό τρόπο.

Το πιο εύκολο και γρήγορο αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν

Κέικ: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή, που είναι έτοιμη σε λιγότερο από 20 λεπτά και θα σας τρέχουν τα σάλια. Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε. Ωστόσο εκτός από αυτή την συνταγή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε και τυρόπιτα περέκ και σίγουρα θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά

  • 12-15 φέτες ψωμί του τοστ
  • 10-12 φέτες ζαμπόν
  • 8 φέτες του τοστ κίτρινο τυρί
  • 70 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 250 ml γάλα
  • 2 αυγά

Συνταγή για αλμυρό κέικ με τυρί και ζαμπόν

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και την παρμεζάνα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τις φέτες ψωμιού, στη συνέχεια καλύπτουμε με τυρί και ζαμπόν και από πάνω προσθέτουμε ξανά τις φέτες και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Πηγή: jenny.gr

Τυρόπιτα αφράτη με δύο τυριά - Το μυστικό υλικό που την «εκτοξεύει»

Αναζητείτε μια συνταγή, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει το τέλειο ορεκτικό στο γεύμα σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια υπέροχη αφράτη τυρόπιτα με δύο τυριά κι ένα μυστικό υλικό, που θα την «εκτοξεύσει».

Για να... κλείσετε όμορφα, σας προτείνουμε μια εξαιρετική συνταγή για κέικ πορτοκαλιού.

Τυρόπιτα με δύο τυριά

Υλικά

Για την πίτα

2 φύλλα σφολιάτα

1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο

μισό φλιτζάνι γάλα

1 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το ταψί

Για τη γέμιση

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

200γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 λίτρο γάλα, ζεστό

350 γρ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή, θρυμματισμένη

250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο

3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

μισό ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει ελαφρώς. Προσθέτετε το σιμιγδάλι πασπαλιστά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, και το καβουρδίζετε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα ζαχαροπλαστικής, έντονα και σταθερά ώστε η κάθε δόση να απορροφάται από το σιμιγδάλι πριν προσθέσετε την επόμενη. Στο τέλος θα έχετε μια ομοιογενή και πυκνή κρέμα.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να γίνει χλιαρή. Προσθέτετε τη φέτα, το ανθότυρο, τα αβγά, το δυόσμο, ελάχιστο αλάτι και άφθονο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε καλά ένα βαθύ ταψάκι με διάμετρο 26εκ. και στρώνετε εκεί το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα ως τη μέση τους. Αδειάζετε πάνω στο φύλλο τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τις στριμώχνετε στα τοιχώματα του ταψιού.

Σε ένα μπολάκι χτυπάτε το αβγό με το γάλα και περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας. Απλώνετε το μίγμα με ένα πινέλο και πασπαλίζετε με το μαυροσούσαμο.

Ψήνετε την πίτα για 1 ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου μέχρι να ροδίσει και να γυαλίσει καλά η επιφάνειά της. Τη σερβίρετε χλιαρή.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share