Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Λαχταριστή και «έτοιμη» σε 10 λεπτά - Το «μυστικό» της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Όταν ψήνεται μοσχομυρίζει το σπίτι και όταν τη σερβίρεις εξαφανίζεται στο λεπτό

7 Ιουλίου 2021 09:59
Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Λαχταριστή και «έτοιμη» σε 10 λεπτά - Το «μυστικό» της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Πρόκειται για μία νόστιμη και γευστική τυρόπιτα, με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να αποκαλύπτει το «μυστικό» της, την οποία προτιμούν πολλοί άνθρωποι. Ωστόσο, για να τη δοκιμάσει κανείς από ένα φούρνο ή σούπερ μάρκετ, έχει αρκετά υψηλό κόστος. Για να μη στερήστε εσείς και η οικογένειά σας από άλλα πράγματα, μπορείτε να κάνετε τη δική σας ζαμπονοτυρόπιτα. Επίσης, δείτε την συνταγή για μια πανεύκολη τυρόπιτα της στιγμής.

Όσον αφορά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, αλλά και τα υλικά που πρέπει να συγκεντρώσετε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Απλά ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και όλα θα πάνε καλά.

Υλικά ζαμπονοτυρόπιτας χωρίς φύλλο:

  • 5 βρασμένες πατάτες
  • 4 τρυφερά κολοκύθια μέτρια
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 6 αυγά
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βραστό ζαμπόν
  • Ένα φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι σκληρή φέτα τριμμένη
  • Μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση συνταγής ζαμπονοτυρόπιτας χωρίς φύλλο:

  1. Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, βράζοντας πρώτα τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι ή τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τρίβουμε και τα κολοκύθια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια όπως και το σκόρδο.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι και δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που θα το βάλουμε.
  3. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Η τελική ζύμη πρέπει να θυμίζει τη σύσταση του κέικ.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί 24×35εκ, πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά, απλώνουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά στην επιφάνεια.
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για 50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα. Αφήνουμε 10΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
  6. Εναλλακτικά στους 170º C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share