Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η συνταγή της χρονιάς για τους γλυκατζήδες: Ακαταμάχητο γαλακτομπούρεκο με τραγανό φύλλο

Θα σας «τρελάνει»

6 Ιουλίου 2021 08:15
Η συνταγή της χρονιάς για τους γλυκατζήδες: Ακαταμάχητο γαλακτομπούρεκο με τραγανό φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι σίγουρο πως αυτή η συνταγή για γαλακτομπούρεκο θα είναι ό,τι πρέπει για όσους αγαπούν το εν λόγω γλυκό.

Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια εύκολη συνταγή που μπορούν να την φτιάξουν ακόμα και αρχάριοι. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για κέικ σοκολάτας με 3 υλικά και χωρίς ψήσιμο.

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά και τη μισή ζάχαρη.
Χτυπάμε για 3-4 λεπτά.
Στο τέλος το μείγμα που θα έχουμε θα μοιάζει με μια ελαφριά μαρέγκα.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και την άλλη μισή ζάχαρη, τις βανίλιες και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση.

Με το που δούμε μπουρμπουλήθρες, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι που να πήξει καλά το μείγμα μας για 3-4 λεπτά.

Όταν το σύρμα αφήνει σημάδια στο μείγμα τότε σημαίνει ότι έχει πήξει και είναι έτοιμο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο. Βάζουμε το πρώτο και το δεύτερο φύλλο ανοιχτά σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Βουτυρώνουμε και βάζουμε τα μισά φύλλα διπλωμένα και βουτυρωμένα.
Μετά την κρέμα και από πάνω διπλωμένα στη μέση τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζουμε και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και κάτι μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω.
Σιρόπιασμα κρύο το σιρόπι ζεστό το γλυκό.

ταψί γαλακτομπούρεκο

Υλικά

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 100γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Για την κρέμα

  • 200 γραμ ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 90 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 4 αβγά
  • 50γρ βούτυρο
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2.5 κούπες νερό
  • λίγες σταγόνες λεμονιού

Η συνταγή για το καλύτερο γαλακτομπούρεκο που έχετε φάει είναι έτοιμη. Ελπίζουμε να σας αρέσει!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share