Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σπιτικό παγωτό με τρία υλικά και 2+1 παραλλαγές γεύσεων

Η συνταγή αυτή θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

5 Ιουλίου 2021 14:03
Σπιτικό παγωτό με τρία υλικά και 2+1 παραλλαγές γεύσεων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καλοκαίρι = παγωτό! Και παγωτό = Καλοκαίρι! Η συνταγή για παγωτό που ακολουθεί είναι εύκολη, γρήγορη και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή!

Με μόλις τρία υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα τέλειο σπιτικό παγωτό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Και αν μάλιστα προσθέσετε ένα ακόμα υλικό, μπορείτε χρησιμοποιήσετε την αρχική συνταγή ως βάση και από εκεί και πέρα να βάλετε τη φαντασία σας να δημιουργήσει. Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα λαχταριστό παγωτό με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα.

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν θέλει προετοιμασία και μπορεί να γίνει ακόμα και χωρίς μίξερ αρκεί να έχετε... δυνατά χέρια. Επίσης η συνταγή δεν έχει αυγά και δεν απαιτούνται ενδιάμεσα χτυπήματα. Με τη συγκεκριμένη συνταγή η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι περίπου 1,5 λίτρο. Το συγκεκριμένο παγωτό διατηρείται για αρκετές εβδομάδες στην κατάψυξη αν βέβαια μείνει!

Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (τουλάχιστον 30% λιπαρά) ή 1 έτοιμη σαντιγί (σε τενεκεδάκι)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια σκόνη ή ένα κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Σπιτικό παγωτό με τρία υλικά και 2+1 παραλλαγές γεύσεων

Εκτέλεση

  • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος είτε με μαρίζ, είτε στο μίξερ για να γίνει σαντιγί (οι χρόνοι διαφέρουν ανάλογα το μίξερ. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι μόλις αποκτήσει υφή γιαουρτιού σταματάμε το χτύπημα, γιατί θα κόψει!)
  • Αν χρησιμοποιήσετε την έτοιμη σαντιγί, καλό είναι να βάλετε το τενεκεδάκι στη συντήρηση για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια την χτυπάτε στο μίξερ, επιζητώντας το αποτέλεσμα που αναφέρθηκε παραπάνω, αναφέρονται λεπτομέρειες και στην συσκευασία.
  • Αναμειγνύετε τη σαντιγί, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό. Και... έτοιμο!
  • Τοποθετείτε το μείγμα σε μπολ που μπαίνει κατάψυξη, καλύπτοντάς το με μεμβράνη που να ακουμπάει το μείγμα (έτσι αποτρέπονται οι κρύσταλλοι) και κλείνετε με το καπάκι του.
  • Το αφήνετε για τουλάχιστον 6 ώρες. Τότε είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Δεν χρειάζεται ξανά χτύπημα!

Παραλλαγές

Μπορούν να γίνουν αρκετές παραλλαγές και να φτιάξουμε πολλές γεύσεις παγωτού, χρησιμοποιώντας την παραπάνω συνταγή ως βάση.

Παγωτό μόκα: Προσθέτοντας μία κουταλιά νες καφέ πριν από το τελευταίο χτύπημα.

Παγωτό στρατσιατέλα: Προσθέτοντας τριμμένη κουβερτούρα (είτε κανονική, είτε γάλακτος) πριν από το τελευταίο χτύπημα.

Παγωτό σοκολάτα: Προσθέτοντας 2 κουταλιές κακάο ή 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα, πριν από το τελευταίο χτύπημα.

Με μόλις τρία υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα τέλειο σπιτικό παγωτό

Παγωτό Cheesecake με φράουλες και συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτα-καραμέλα-βανίλια (Video)

Για τους λάτρεις του παγωτού προνόησε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Παρασκευής και έφτιαξε παγωτό cheesecake με φράουλες. Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» τη διαδικασία.

Υλικά για τη Συνταγή:

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. φράουλες
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 γρ. μπισκότα

Εκτέλεση της συνταγής:

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήσουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.
  2. Με το μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τη κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν αρκετά καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα,το χυμό λεμονιού και το ξύσμα του και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  3. Σπάμε τα μπισκότα ακανόνιστα και τα κρατάμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  4. Διαλέγουμε 10 φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη.
  5. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στην κρέμα. Ρίχνουμε επίσης τα μπισκότα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν όλα τα υλικά.
  6. Αδειάζουμε το μισό παγωτό σε μία φόρμα του κέικ 30*11 αφόυ έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα ή μεμβράνη και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε και το υπόλοιπο παγωτό από πάνω και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες τουλάχιστον να παγώσει τελείως.

Συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτα, καραμέλα και βανίλια

Για τους λάτρεις του καλοκαιριού, η παρέα του Cook Beef στο Star παρουσίασε μια πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια, σοκολάτα και καραμέλα! Παράληλα, δείτε την συνταγή για ένα παγωτό γιαούρτι με σάλτσα φράουλας με μόλις 3 υλικά.

Υλικά

Για το παγωτό βανίλια:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml γάλα
  • 4 κρόκους αβγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια στικ

Για το παγωτό σοκολάτα:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 σοκολατούχο γάλα
  • 4 κρόκους αβγών
  • 100 γρ. ζάχαρη

Για το παγωτό καραμέλα:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml γάλα
  • 4 κρόκους αβγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 σάλτσα καραμέλας

Εκτέλεση

Για το παγωτό βανίλια

  1. Βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα και τη βανίλια να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
  4. Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
  6. Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.

Για το παγωτό σοκολάτα

  1. Βάζουμε το σοκολατούχο γάλα μαζί με την κρέμα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
  4. Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
  6. Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.

Για το παγωτό καραμέλα

  1. Βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
  4. Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την καραμέλα και ομογενοποιούμε.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
  7. Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share