Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το φραουλένιο γλυκάκι της γιαγιάς

Πολύ δροσερό, πολύ γρήγορο και οικονομικό

3 Ιουλίου 2021 14:25
Το φραουλένιο γλυκάκι της γιαγιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν ξέρω πώς αυτό το γλυκάκι έγινε το «γλυκάκι της γιαγιάς». Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι πολύ δροσερό, πολύ γρήγορο, οικονομικό και μπορείς να φας αρκετό χωρίς πολλές ενοχές. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε μια ακόμη συνταγή για γιαουρτογλυκό ψυγείου με βατόμουρα

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 100 γρ. γάλα
  • για την κρέμα
  • 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 2 λίτρα γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:

  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα
  • λίγες φράουλες φρέσκιες

Φραουλένιο γλυκάκι της γιαγιάς

Εκτέλεση:

  1. Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως εύκολα. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι.
  2. Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα. Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά – αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  3. Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες. Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.

Σημείωση: Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα

Το υπέροχο αυτό γλυκό ψυγείου, είναι πρακτικά ένα τσιζ κέικ χωρίς τυρί, που η κρέμα του είναι φτιαγμένη με σταγγιστό γιαούρτι και σαντιγύ. Είναι πολύ δροσερό, ελαφρύ, κι έχει απίθανη γεύση. Η κρέμα του είναι πολύ αφράτη κι απαλή και το πιο σπουδαίο είναι, ότι δεν αισθάνεσαι τη γεύση του γιαουρτιού.

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για γλυκό ψυγείου με Οreo έτοιμο σε 10′ που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 750 γραμ. μπισκότα πτι μπερ
  • 330 – 360 γραμ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη

Για την κρέμα:

  • 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γραμ. φυτική σαντιγύ ή με κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 500 γραμ. μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι
  • ½ κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ
  • 1 σφηνάκι νερό

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
  2. Έπειτα τα βάζουμε σε ταψί Ν°38 (διαμ. 38 εκ.), προσθέτουμε το βούτυρο, αφού το λιώσουμε και τρίβουμε με τα χέρια μας, μέχρι τα μπισκότα να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  3. Το απλώνουμε να πάνε παντού και πατάμε την επιφάνεια μ’ ένα κουτάλι ή με την παλάμη μας ή μ’ έναν κύλινδρο, για να ισιώσουν και να πατηθούν καλά.
  4. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 5΄- 7΄. Έπειτα, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Σ΄ ένα τηγάνι, αδειάζουμε τη μαρμελάδα μαζί με το κορν φλάουρ (αφού το διαλύσουμε στο νερό) και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η μαρμελάδα να γίνει ρευστή. Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα σε σαντιγύ, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
  7. Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι και τα χτυπάμε για 1΄- 2′ να ενσωματωθούν και να γίνουν κρέμα.
  8. Ρίχνουμε στο μπολ με την κρέμα τη σαντιγύ, κι ανακατεύουμε με το σύρμα, κάνοντας απαλές κινήσεις, ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  9. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο, την στρώνουμε καλά και παγώνουμε το γλυκό για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  10. Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα. Σερβίρουμε αν θέλουμε, με βύσσινο γλυκό του κουταλιού, που του πάει απίστευτα!
TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share