Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καλοκαιρινό τιραμισού με λεμόνι!

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δείχνει πώς να το φτιάξουμε

29 Ιουνίου 2021 16:14
Καλοκαιρινό τιραμισού με λεμόνι!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καλοκαιρινό τιραμισού με λεμόνι έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου». Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα σοκολατένιο κέικ με κρέμα καραμελέ.

Υλικά για τη συνταγή:

Για την κρέμα λεμονιού (lemon curd)

  • 4 κρόκους αυγού
  • 2/3 φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1/2 φλ. χυμό λεμόνι
  • 6 κ.σ. βούτυρο

Για τα μπισκότα

  • 2/3 φλ. λιμοντσέλο (λικέρ λεμόνι)
  • 1/3 φλ. χυμός λεμόνι
  • 35 μπισκότα σαβαγιάρ

Για την κρέμα τυριού

  • 1 φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 250 γρ. τυρί κρέμα

Για το γαρνίρισμα

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (παγωμένη)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Για τη κρέμα λεμονιού (lemon curd)

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το ξύσμα, και το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε καλά με ένα αυγαδάρτη.
  2. Τοποθετούμε το μπολ σε ένα μπεν μαρί και συνεχίζοντας το χτύπημα με τον αυγόδάρτη μέχρι η κρέμα να αρχίζει να δένει περίπου στα 5’-6’. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας καλά. Τοποθετούμε μία μεμβράνη να εφάπτεται με την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.

Για τη κρέμα τυριού και το γαρνίρισμα

  1. Στο μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τυρί μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να τα τυριά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη κρύα κρέμα λεμονιού (lemon curd) και ομογενοποιούμε.
  2. Επίσης στο μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχει τη σύσταση σαντιγής. Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.

Για τη σύνθεση

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λιμοντσέλο και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
    Μουλιάζουμε πολύ γρήγορα τα μπισκότα μέσα στο υγρό και τοποθετούμε τα μισά, στοιχισμένα σε ένα μεσαίο πυρέξ. Απλώνουμε την μισή κρέμα τυριού, και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα μπισκότα και κρέμα.
  2. Τέλος απλώνουμε την χτυπημένη κρέμα ομοιόμορφα.
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share