Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαχταριστό παγωτό με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα - Έτοιμο στο τσακ μπαμ

Θα σας τρέχουν τα σάλια

27 Ιουνίου 2021 17:57
Λαχταριστό παγωτό με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα - Έτοιμο στο τσακ μπαμ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν σας αρέσει να τρώτε παγωτό τότε στο Athensmagazine.gr θα βρείτε μια συνταγή… για μερακλήδες και λάτρεις του, που γίνεται σε ελάχιστα λεπτά με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα.

Πρόκειται για ένα γλυκό, το οποίο θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας, καθώς θα πρόκειται για ένα μόνιμο πειρασμό. Και λέμε «μόνιμος», καθώς θα το φτιάχνετε συνέχεια, μόλις δοκιμάσετε την πρώτη φορά, όπως τη σοκολατένια τούρτα παγωτό έτοιμη στο τσακ μπαμ.

Υλικά

  • 18 μπισκότα της επιλογής σας
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες

παγωτό μπισκότα ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  • Αρχικά, σπάτε τα μπισκότα
  • Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και την χτυπάτε μέχρι να γίνει σαντιγί
  • Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε
  • Ρίχνετε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι
  • Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ παγωτού και αν θέλετε σπάτε άλλα 4 μπισκότα χοντροκομμένα τα ρίχνετε από πάνω
  • Αφήνετε το παγωτό να παγώσει στην κατάψυξη τουλάχιστον για έξι ώρες

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με βατόμουρα και συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτα-καραμέλα-βανίλια

Μια συνταγή για ένα αφράτο γιαουρτογλυκό ψυγείου. Μπισκοτένια βάση, σαντιγί, γαρνιρισμένο με βατόμουρα και σιρόπι σοκολάτας. Τόσο απλό και τόσο δροσερό! Παράλληλα, δείτε την συνταγή για ένα λαχταριστό κρεμώδες γλυκό ψυγείου που θα σας τρέχουν τα σάλια

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 450 γρ. cookies σοκολάτας
  • 1/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση:

  • 1 φλ. τσαγιού βατόμουρα κομμένες στα 2
  • 440 γρ. γιαούρτι με γεύση βατόμουρου
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης

Για γαρνίρισμα:

  • βατόμουρα φρέσκα για γαρνίρισμα
  • σιρόπι βατόμουρου & σοκολάτας [προαιρετικά]

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε λαδόχαρτο σε ένα μικρό ταψάκι.
  2. Θρυμματίζετε στο multi τα cookies.
  3. Μεταφέρετε το τρίμμα σε μπολ, προσθέτετε το σπορέλαιο, το νερό και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
  4. Αν χρειαστεί προσθέστε 1 κ.σ. νερό ακόμα.
  5. Παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας, 6 κουταλιές και τις βάζετε τη μια δίπλα στην άλλη στο ταψάκι για να κάνετε 6 μπισκότα.
  6. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-11 λ μέχρι να σφίξουν.
  7. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε μέσα στο ταψί για 2 λ να “σταθούν” και μετά τα τοποθετείτε σε σχάρα να κρυώνουν.
  8. Εν τω μεταξύ βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι ή ταρτιέρα 23-25 εκ. περίπου και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος.
  9. Στρώνετε την υπόλοιπη ζύμη μπισκότου στη βάση και 2,5 εκ. ύψος περιμετρικά του ταψιού και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ περίπου μέχρι να σφίξει.
  10. Την αφήνετε εκτός φούρνου για 30 λ να κρυώσει εντελώς.

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με βατόμουρα

Για τη γέμιση:

  1. Βάζετε σε μεγάλο μπόλ το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη [προαιρετικά μπορείτε να αυξομειώσετε τη ποσότητα της ζάχαρης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας] και ανακατεύετε πολύ καλά να αφρατέψει το γιαούρτι. Προσθέτετε και τα βατόμουρα και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν.
  2. Απλώνετε το μείγμα γιαουρτιού, βατόμουρου πάνω στη ψημένη βάση.
  3. Θρυμματίζετε με τα χέρια σας τα 6 μπισκότα και τα πασπαλίζετε πάνω από το γιαούρτι.
  4. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από το γιαούρτι και τα μπισκότα.
  5. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Για γαρνίρισμα:

Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα, πασπαλίζετε με φρέσκα βατόμουρα και το περιχύνετε προαιρετικά με σιρόπι βατόμουρου ή σοκολάτα ή και τα δύο.

Συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτα, καραμέλα και βανίλια

Για τους λάτρεις του καλοκαιριού, η παρέα του Cook Beef στο Star παρουσίασε μια πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια, σοκολάτα και καραμέλα! Παράληλα, δείτε την συνταγή για ένα παγωτό γιαούρτι με σάλτσα φράουλας με μόλις 3 υλικά.

Υλικά

Για το παγωτό βανίλια:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml γάλα
  • 4 κρόκους αβγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια στικ

Για το παγωτό σοκολάτα:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 σοκολατούχο γάλα
  • 4 κρόκους αβγών
  • 100 γρ. ζάχαρη

Για το παγωτό καραμέλα:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml γάλα
  • 4 κρόκους αβγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 σάλτσα καραμέλας

Εκτέλεση

Για το παγωτό βανίλια

  1. Βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα και τη βανίλια να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
  4. Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
  6. Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.

Για το παγωτό σοκολάτα

  1. Βάζουμε το σοκολατούχο γάλα μαζί με την κρέμα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
  4. Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
  6. Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.

Για το παγωτό καραμέλα

  1. Βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
  4. Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την καραμέλα και ομογενοποιούμε.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
  7. Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share